|

Audi'den skandal itirafı

Dünyaca ünlü Alman otomobil devi Volkswagen'in emisyon skandalının ardından Audi'nin de bu skandal yazılımın kendi arabalarında yüklü olduğunu itiraf etti. Audi sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, 2 milyon araçta bu yazılımın kullanıldığı belirtildi.

Yeni Şafak
14:28 - 28/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:44 - 28/09/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Audi, emisyon ölçümlerini yanıltan yazılımdan kendi arabalarında da yüklü olduğunu açıkladı. AFP'de yer alan habere göre, Audi'nin 2 milyon aracında yazılımın yüklü olduğu belirtildi. Volkswagen markalarından Audi'nin de hile yazılımı kullandığı ortaya çıktı. Dünya genelinde 2 milyon arabada yazılımın yüklü olduğu açıklandı.



Alman basınında Audi sözcüsüne dayandırılan haberlerde, emisyon testlerinde usulsüzlük yapılan Audi marka araçların 1 milyon 420 bininin Batı Avrupa ülkelerinde, 577 bininin Almanya ve 13 bininin de ABD'de olduğu yer aldı.



Emisyon değerleri ile oynanan Audi marka araçların EA 189 tipi 1,6 ve 2 litre dizel motoru kullanılan A1, A3, A4 ve A6, Audi TT, Q3 ve Q5 modelleri olduğu öğrenildi.



Söz konusu modellerde egzoz gazı normu EU 5 olan araçların skandaldan etkilendiği, egzoz gazı normu EU 6 olan modellerde sıkıntı olmadığı kaydedildi.



#audi
#emisyon skandalı
#volkswagen
9 yıl önce