|

Bayram havayolu şirketlerine yaradı

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla havayolu şirketlerinde aşırı bir hareketlilik başladı. Firmalar, bayramda seyahat yoğunluğunu koydukları ek seferlerle aşmaya çalışıyor. Ek seferlere rağmen bilet fiyatları çok yüksek. Yoğun talep sebebiyle iç hat bilet fiyatları 500 liranın altına inmedi. Kasalarını dolduran havayolu şirketleri erken bayram etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 04:13 - 23/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Bayram havayolu şirketlerine yaradı
Bayram havayolu şirketlerine yaradı

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala hava yolu şirketleri de şimdiden bayram etmeye başladı. Bayram da sevdiklerinin yanına gitmek isteyenler ya da bayramı yurt dışında geçirmek isteyen vatandaşlar hava yoluna yoğun ilgi gösterdi.

FİYATLAR FIRLADI

Vatandaşın hava yoluna yoğun talep göstermesi üzerine, uçak bilet fiyatları tavan yaptı. Promosyon bilet satışlarını kapatan şirketler, yüksek kademeden satışa çıkardıkları biletlerin neredeyse tamamını sattı, çok az sayıda bilet kalınca da fiyatlar adeta uçtu. Havayolu şirketleri, Ramazan ayı nedeniyle kısa bir durgunluk dönemini de en az hasarla geride bırakıyor. Bayrama sayılı günler kala özellikile Türk Hava Yolları ve Atlasjet pahalı bilette adeta yarışıyor. 24 Haziran 2017 Ramazan Bayramının arefe günü için havayollarının bilet fiyatları 500 TL’ye kadar çıktı. Arife günü İstanbul’dan Muğla’ya tek kişilik uçak bilet fiyatları, THY de 558 TL, Atlasglobal de 368 liraya kadar çıktığı görülüyor.

YOĞUN İLGİ VAR

Ramazan bayramı tatilinde havaların iyi olacağı beklentisiyle gerek turistik noktalara gerekse kültür turları kapsamında Güneydoğu Anadolu bölgesine önemli miktarda talep bekleniyor.

Havayolu şirketlerinin de, Güneydoğu bölgesine uçuşlarını arttırması, son dönemde Güneydoğu bölgesine yapılan yatırımların ve açılan havalimanlarının da bu yönde büyük katkısı olduğu belirtiliyor.

Havayolu şirketlerinden edinilen bilgiye göre, bayram nedeniyle vatandaşlar iç hatlarda Akdeniz ve Ege bölgesi başta olmak üzere Antalya, Bodrum, Dalaman, İzmir ve Trabzon dış hatlarda ise başta Roma olmak üzere Mısır, Yunanistan, KKTC, İtalya, Venedik, Macaristan ve Budapeşte’ye yoğun ilgi gösterdi.

HIZLI TREN DAHA UYGUN

24 Haziran Arife günü uçak yerine trenle seyahat etmek isteyen vatandaşlar içinde bilet fiyatları daha uygun olduğu görüldü. İstanbul Ankara arası Yüksek Hızlı Trende bir kişi bilet fiyatı 70 TL olarak açıklanırken, İstanbul-Konya arası hızlı trenle 85 TL’ye seyahat edilebilecek.

'ŞİRKETLER EK SEFER KOYUYOR'

Bayramda on binlerce kişinin havayolunu kullanarak tatile çıkması beklenirken Atatürk Havalimanı’nda yine tarihi günlerden biri yaşanması bekleniyor. Atatürk Havalimanı’nda kapasite sorunu sebebiyle birçok şirketin ek sefer talebi geri çevrilirken THY'nin ek sefer koyarak talebi karşılağı öğrenildi.

BAYRAM UYARISI

Hava yolu şirketleri sorunsuz bir seyahat için de uyarıyor. Yolcuların havalimanlarına gelirken toplu taşıma araçlarını kullanmaları ve en az 3 saat önce havalimanına gelmelerini tavsiye ediliyor.

#Ramazan Bayramı
#Havayolu şirketleri
7 yıl önce