|

Bir ayda 2,1 milyar TL'lik ciro

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER), 1 Şubat'ta başlattığı "20 yıl vade" kampanyasında bir ayda 2 bin konut satılırken, yaklaşık 2 milyar 100 milyon TL'lik ciro elde edildi.

Yeni Şafak
14:16 - 6/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:18 - 6/03/2017 Pazartesi
AA
GYODER tarafından yapılan açıklamada, "20 yıl vade" kampanyasının bir aylık satış ve ciro rakamları duyuruldu. Sadece bir ayda gerçekleşen satış rakamları sektöre ciddi bir hareketlilik kazandırdı.
GYODER tarafından yapılan açıklamada, "20 yıl vade" kampanyasının bir aylık satış ve ciro rakamları duyuruldu. Sadece bir ayda gerçekleşen satış rakamları sektöre ciddi bir hareketlilik kazandırdı.

Orta gelirlinin konut edinmesinin hedeflendiği "20 yıl vade" kampanyası kapsamında, 2 bin konut satışı yapılırken, yaklaşık 2 milyar 100 milyon TL'lik ciro elde edildi. 1 Şubat'ta başlayan, 31 Mart'a kadar devam edecek kampanya kapsamında GYODER üyesi 41 firmanın 109 projesinde, ilk 1 ayda toplam 2 bin konut ve 279 ofis satıldı.



"Bu dönem konut alanlar kazançlı çıkacak"


Açıklamada görüşlerine yer verilen GYODER Başkanı Aziz Torun, inşaat maliyetlerinin yükseldiği bir dönemde konut geliştiricilerin kampanya başlatmasının alıcılar için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, şunları kaydetti:



"Gayrimenkul sektörü temsilcileri, sektöre ve ekonomiye ivme kazandırmak için 'uzun vade ve düşük faizli' satış modeliyle tüketiciye yeni bir alternatif getirdi. Ev alma konusunda sınırlı imkanları olan ve daha uzun vadeleri tercih eden tüketiciler için sunulan 0,75-0,85 faiz bandı da, yıllık yüzde 10'un altında olmasından dolayı sürdürülebilir bir orandır. Maliyetlerin yükselmesi, döviz kurunda yaşanan artışın birçok projeye yansımasına rağmen, firmaların kâr marjını geriye çekerek fiyatları sabit tutmasından dolayı bu dönem konut alan tüketici kazançlı çıkacak."



Torun, kampanya başladıktan sonra satış ofislerine girenlerin sayısının üç kat arttığına dikkati çekerek, kampanya sonrasında fiyatların yükseleceği uyarısında bulundu.



Satış ofislerine 20 yıl vade için gelip 10 yıl vade-düşük faiz kampanyasını tercih edenlerin de çok fazla olduğuna işaret ederek, "Yeni başlayacak projelerde bu fiyatlarla satış yapmak mümkün olmayacak. Ev sahibi olmak isteyenler bu fırsatı iyi değerlendirmeli çünkü maliyetlerdeki artış nedeniyle konutlarda yüzde 5-10 oranında fiyat artışlarının zorunlu olacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.



GYODER'in 15 Temmuz FETÖ darbe girişimininin ardından başlattığı "Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye" kampanyası da sektöre önemli bir ivme kazandırmıştı. 1 Ağustos'ta başlayan ve yoğun talep üzerine 15 Ekim'e kadar uzatılan ilk kampanya ile 3 bine yakın konut ve yaklaşık 400 ofis satışı gerçekleştirilmiş, sektörde 2,6 milyar TL ciro elde edilmişti.



#20 yıl vade
#Aziz Torun
#GYODER
#Ciro
7 yıl önce