|

Borsa İstanbul Survivor’ı istiyor

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Survivor’ı yatırımcıya açarak borsada satmak istediklerini söyledi. Konuyu yapımcı Acun Ilıcalı ile görüşeceğini belirten Karadağ, “Amacımız Borsa İstanbul’da derinliği artırmak ve İstanbul’u güçlü finas merkezi yapmak. Üniversitelerle çalışma planımız da var” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/04/2017 Pazar
Güncelleme: 07:42 - 30/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ

Diriliş Ertuğrul gibi popüler dizilerle Boğaz köprülerini Borsa İstanbul’da halka arz etmek için çalışan Borsa İstanbul yönetimi, benzer bir adımı Survivor yarışması için de atacak. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, bunin için görüşme talebinde bulunduklarını söyledi. Survivor’ı yatırımcıya açmak, borsada satmak için Acun Ilıcalı ile görüşeceğini belirten Karadağ, “Ben Survivor’ı bile borsada satacağım, Acın Ilıcalı’dan randevu istedik” dedi.

Üniversitelerle ortaklık planı

Karadağ, İstanbul’un finans merkezi yapılması kapsamında Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirmeyi planladıkları Finans Teknopark projesinde gelinen son noktaya ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Projedeki kompozisyonu İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesinin de katılımıyla genişlettiklerini kaydeden Karadağ, “Şu an ortaklık yapısının değişmesi ile ilgili bir çalışma yapıyor üniversiteler kendi aralarında. O çalışma tamamlandıktan sonra projeye devam edeceğiz. Takvim konusunda üniversiteleri bekliyoruz. Bu hafta, önümüzdeki hafta bitirirlerse, oturup yeni ortaklık yapısında nasıl ilerleyeceğimizi çıkaracağız. Beklentimiz bu sene inşaatın başlaması yönünde” bilgisini verdi.


Yükseliş
yapay değil

Yaşanan yükselişin yapay olup olmadığının firmalara bakılarak anlaşılabileceğinin altını çizen Karadağ, şöyle konuştu; “Firmalara baktığımızda, genel anlamda bir şişkinlik yok. Firmalarımız, bankalarımız halen özkaynak değerinin altında işlem görüyor. THY, Turkcell gibi firmaları kıyasladığımızda halen olması gereken fiyatın altında. Dolayısıyla halen bir açıklık var. Referandum sürecinin tamamlanmasıyla bundan sonra daha rahat ekonomi konuşulacak. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte koalisyon da artık hayal. Bu, ekonomi tarafında pozitif bir durum. Dolayısıyla borsadaki yükselişe yapay yükseliş demek yanlış, bu durumu yavaş yavaş taşların yerine oturması olarak açıklayabiliriz.”


#​Borsa İstanbul
#THY
#Turkcell
7 yıl önce