|

Cumhurbaşkanı'nın bahsettiği girişimci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın övgüyle bahsettiği, kanseri yenerek KOSGEB desteğiyle işyeri açan Tekirdağlı Göknur Damat, Cumhurbaşkanı'na teşekkür ederek, “Demek ben gerçekten güçlüymüşüm ki Cumhurbaşkanımıza kadar bu gitti" dedi.

Yeni Şafak
16:30 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:11 - 24/03/2017 Cuma
IHA
kanseri yenerek KOSGEB desteğiyle işyeri açan Tekirdağlı Göknur Damat, Cumhurbaşkanı'na teşekkür etti.
kanseri yenerek KOSGEB desteğiyle işyeri açan Tekirdağlı Göknur Damat, Cumhurbaşkanı'na teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü'nün dün düzenlediği "Türkiye Esnaf Buluşması" toplantısında yaptığı konuşmada girişimciliğini örnek gösterdiği, kanseri yenerek KOSGEP desteğiyle kendi işyerini açan Tekirdağlı Göknur Damat açıklamalarda bulundu.



  • Damat, Cumhurbaşkanı'nın yaptığı konuşmayı izlediğini ve çok duygulandığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum, KOSGEB çalışanlarına çok teşekkür ediyorum, benim için bir onurdur, bir gururdur. Onun dışında demek ki ben gerçekten güçlüymüşüm ki, Cumhurbaşkanımıza kadar bu gitti. Tekrar çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

“Kanser ölmek demek değil. Yeni bir hayat, yeni bir başlangıç demek"


Hastalığını öğrendikten sonra çok zor bir süreç geçirdiğini anlatan Damat, “Bir buçuk yıl oldu, tedavi süreci hala devam ediyor ama zoru atlattığımı düşünüyorum. 6 ay yaşayacağım söylenmişti bana ama hiçbir zaman yılmadım, bıkmadım, azmettim, hayallerime sarıldım. Tedavime devam ediyorum evet ama hayallerime sarıldığım için mesleğime de devam ediyorum. Burası benim Tekirdağ'daki şubem, İstanbul'da da bir şube açtım çok şükür. Dediğim gibi her şey çok güzel gidiyor, kanser demek ölmek demek değil. Yeni bir hayat, yeni bir başlangıç demek. Ben bu başlangıçta güzel bir şekilde devam ettiğimi düşünüyorum. İnşallah herkese de örnek oluyorumdur" ifadelerini kullandı.



Eliyle sağ omzunu göstererek, “Ben ölüm şuramda yaşıyorum" diyen Göknur Damat, “Adımlarımı çok dikkatli atıyorum, bu çok büyük bir tecrübe oldu benim için. Yani altı ay benim için sadece komik bir rakamdı ve Allahın izniyle yendiğimi düşünüyorum" şeklinde konuştu.



  1. Öncelikle küçük bir dükkan açtığını anlatan Gönur Damat, “Hiç kimseden destek almadım, KOSGEB'e başvurdum, dükkanımı büyükmek istiyordum. KOSGEB olumlu sonuç verdi, yardımcı oldular işte burada dükkanımı açtım. Çok güzel bir şekilde de Tekirdağ'da hizmet vermeye devam ediyorum" dedi.

Damat, gerçekleştirmek istediği hedeflerini ise şu ifadeleri kullanarak aktardı:


“İşimde zaten çok güzel bir şekilde ilerliyorum. İlerleyeceğim şey, kanser hastalarına yardımcı olmak, bir dernek kurmak istiyorum aslında. Saçım saçın kampanyası kapsamında kanser hastalarına peruk gönderiyoruz, gönüllü kuaförünüz burada. Bunları ilerletmek istiyorum burada, bakalım inşallah Allah yolumuzu açık edecek diyorum."










#KOSGEB
#KOBİ
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce