|

Ekvator Ginesi'nden başarı hikayesi olan Trabzon Limanı'na ziyaret: Zorluklar yaşayan bir kuruluştan şimdi borsaya katılan bir kuruluş var

Ekvator Ginesi Ulaştırma, Posta, Yeni Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Honorato Evita Oma, Trabzon Limanı’nı ziyaret etti. Limanda incelemelerde bulunan Oma, Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ’nin bir başarı örneği olduğunu belirterek, “2003 yılında zorluklar yaşayan bir kuruluştan, şimdi borsaya katılan bir kuruluş var. Bunlar başarı hikayesi. Bu başarıların arkasında kararlı insanlar var” dedi.

20:00 - 3/08/2023 Perşembe
Güncelleme: 21:43 - 3/08/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Ekvator Ginesi Ulaştırma, Posta, Yeni Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Honorato Evita Oma, Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ’nin bir başarı örneği olduğunu söyledi.
Ekvator Ginesi Ulaştırma, Posta, Yeni Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Honorato Evita Oma, Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ’nin bir başarı örneği olduğunu söyledi.

Ekvator Ginesi Ulaştırma, Posta, Yeni Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Honorato Evita Oma, Trabzon Limanı’nda incelemelerde bulundu. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Oma, Trabzon Limanı’nda, Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Muzaffer Ermiş ve diğer ilgililerle bir araya geldi. Limanın geçmişi ve faaliyetlerine ilişkin Ermiş’ten bilgi alan Oma, çalışmalardan etkilendiğini söyledi.

Borsaya uzanan başarı hikayesi

Oma, Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ’nin bir başarı örneği olduğunu belirterek, “2003 yılında zorluklar yaşayan bir kuruluştan, şimdi borsaya katılan bir kuruluş var. Bunlar başarı hikayesi. Bu başarıların arkasında kararlı insanlar var” dedi. Ziyarette, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak, Ekvator Ginesi Denizcilik İşletmesi Genel Müfettişi Nsang Osa Mangue ile Ekvator Ginesi Liman Hizmetleri Şefi Ndong Mikue de yer aldı.

İki ülke ticaret ve altyapıda hedef büyütecek


Ekvator Ginesi Bakanı Oma, önceki gün de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile bir araya gelmişti. Bakan Bolat, görüşmeye ilişkin değerlendirmesinde, “Karşılıklı ticaret ve yatırım fırsatları, ekonomik ve ticari ilişkilerimizin yasal çerçevesi, müteahhitlik hizmetlerine ilişkin işbirliği imkanları ve lojistik konularında fikir alışverişinde bulunduk. İkili ticaretimizi daha üst seviyelere çıkarmak ve ilişkilerimizi derinleştirme konusunda mutabık kaldık” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu da Türkiye’nin Afrika kıtasındaki toplam ticaret hacminin 2003’te 1,35 milyar dolar iken geçen yıl 40,7 milyar dolara yükseldiğine işaret ederek, “2023 yılı sonunda Afrika kıtasındaki toplam ticaret hacmi hedefimiz 50 milyar dolar” dedi.

#Trabzon Limanı
#Ekvator Ginesi
#Ekvator Ginesi Ulaştırma Posta Yeni Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı
#Honorato Evita Oma
#Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü
#Muzaffer Ermiş
#Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
#Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ Yönetim Kurulu Başkanı
#Nuri Albayrak
9 ay önce