|

Elektrik borcu için tarihi fırsat

CK Boğaziçi Elektrik, müşterilerinin Nisan 2013 yılı öncesine ait 1,4 milyar liralık borcunu silecek. 325 bin civarındaki elektrik abonesinin toplam borcu 1,9 milyar lira. Söz konusu tutarın kapatılabilmesi için ‘Silelim Gitsin’ kampanyası başlatan şirket, tüketicilerden sadece 500 milyon liralık kısmı talep edecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:35 - 12/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Elektrik borcu için tarihi fırsat​​
Elektrik borcu için tarihi fırsat​​

CK Boğaziçi Elektrik, müşterilerinin Nisan 2013 yılı öncesinden kalan borçlarını siliyor. 325 bin civarındaki elektrik abonesinin toplam borcu 1,9 milyar lira. Söz konusu tutarın kapatılabilmesi için ‘Silelim Gitsin’ kampanyası başlatan şirket, 1,4 milyar lira tutarındaki alacağından vazgeçiyor. Ayrıca, tarihte ilk kez anapara üzerinden de yüzde 35’e varan oranlarda indirim yapılıyor. CK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, dün İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında, tüketicilere kampanya süresi içerisinde bu tarihi fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulundu.


BİR DEFAYA MAHSUS

Abonelerin, gecikme faizi sebebiyle geçmiş dönem borçlarını ödemekte zorlandığını ifade eden Bakal, “Ana para ve faizi toplam 12 bin lira olan bir müşterinin borcu, bu kampanya sayesinde bin 900 liraya düşüyor. Neredeyse yüzde 90’a kadar olan borcu siliyoruz. Bütçemizi buna göre planladık. Uygulamamız bir defaya mahsus olacak. Çünkü bu müşterilerimiz, borçlu olduğu için elektrikten faydalanamıyor” dedi. Bakal, borçluların 144 bininin ticarethane, 180 bininin de mesken abonesi olduğu bilgisini verdi. Bakal, bu abonelerden yaklaşık 280 bininin yasal takibe düştüğünü aktardı.


İCRALIK ABONE DAHİL

Yasal takibe konu olmuş icralık abonelerin de bu kampanyadan faydalanabileceğini belirten Halit Bakal, şunları kaydetti: “Uygulamayı önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Böylelikle kayıp kaçak oranını da azaltacağımızı düşünüyorum. Bizim için önemli olan abone numarasıyla müracatta bulunulması. Aboneliğin kendi üzerine olup olmaması önemli değil, kişi yeter ki borcunu ödemek istesin. Müşteri memnuniyeti hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz.”

Son başvuru 30 Haziran

CK Boğaziçi Elektrik, kampanya kapsamında abonelerinin Nisan 2013’ten önceki borçlarını detaylı görebileceği özel bir sorgulama platformu oluşturdu. Müşteriler, kimlik bilgilerini girerek “www.silelimgitsin.com” üzerinden borçlarını öğrenebilecek. 30 Haziran’a kadar başvuruda bulunabilecek.

#Elektrik
#Borç
7 yıl önce