|

En havalı iş teklifi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY uçağında dünyaya gelen Kadiju bebeğe ileride iş teklif edeceklerini söyledi. “Uçağımızda dünyaya gelen bir bebeği THY çalışanı olarak aramızda görmek istiyoruz” diyen İlker Aycı, turist sayısındaki artışa bağlı olarak daha fazla yolcu taşımaya başladıklarını da kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2017 Cuma
Güncelleme: 05:15 - 21/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
Aycı: Kadiju bebeği aramızda görmek istiyoruz
Aycı: Kadiju bebeği aramızda görmek istiyoruz

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Başkanı İlker Aycı, İstanbul’da gazetecilerle bir araya geldi. THY uçağında dünyaya gelen Kadiju bebek ve 16 Nisan referandumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aycı, THY uçağında dünyaya gelen Kadiju bebeği ilerde iş teklifi yapacaklarını ve Türkiye vatandaşı olması için girişimde bulunacaklarını söyledi.

THY PERSONELİ OLSUN

İki hafta önce THY’nin Konakri-Ouagadougou-İstanbul tarifeli uçağında seyahat eden Fransız vatandaşı Gineli kadın yolcu, kabin ekibinin yardımıyla seyahat sırasında kız çocuğu dünyaya getirdi. THY uçağında dünyaya gelen Kadiju bebeğin bir gün personelleri olmasını çok istediklerini belirten İlker Aycı, “Muhteşem bir doğum hadisesi gerçekleşti uçağımızda. Büyük bir gurur duyuyoruz. Bebeğin ve annenin sağlıklı olmasında tüm emeği geçen arkadaşlarımı çalışanlarımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

BİR JEST YAPARIZ
Buluşmada basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevaplandıran Aycı, “Elbette bir jest düşünüyoruz. O bebek bizim uçağımızda dünyaya geldi. Umarım o bebeğin eğitimi ve daha sonra da iş hayatına başladığında THY’yi tercih etmesi konusunda elimizden geleni yapacağız ve uçağımızda meydana gelen bir bebeği ileride THY çalışanı olarak aramızda görmek istiyoruz. Bununla ilgili girişimleri de ilgili bakanlar ve aileler nezdinde yapacağız. Eğer Türk vatandaşlığını da seçmek isterlerse bununla ilgili de ilgili makamlardan gerekli arzumuzu yapıp bu bebeğimizi belki vatandaşımız olma konusunda teklifimizi yapacağız” dedi.

Turizmin toparlanmasıyla seyahatlerin toparlanacağına dikkat çeken İlker ilker Aycı, önümüzdeki turizm sezonu için umutlu konuştu.

Takeoff’a hazırız

16 Nisan referandum sonrasında ‘Takeoff’a hazır olacaklarını dediğini hatırlatan Aycı, şu değerlendirmede bulundu: “Evet şimdi buna hazırız. Referandum sonrası ‘Evet’ çıkması, hem ülkemiz için hem şirketimiz için hayırlı uğurlu olsun. Ben mutluyum. Daha güzel bir ülke inşa etmek yönünde güçlü bir adım daha attık. THY’nin önü de açıktır. İstikrarın ülke de devam ediyor oluşunun güzel tarafı da elbette yatırımcılar istikrar severler. Ülkeme daha çok yatırımcı gelecek. Ülkeme daha çok ziyaretçi gelecek.”

Yasakların ömrü kısa olur

ABD ve İngiltere'nin istanbul Atatürk Havalimanı çıkışlı uçuşlarda yolculara getirdiği kabin içi bilgisayar yasağının irrasyonel bir karar olduğunu söyledi. Bu kararların uzun süre yaşayabileceğini düşünmediğini söyleyen Aycı, tepkisini şöyle sürdürdü: “Bu kararlar eninde sonunda yumuşayacak gevşeyecek ve tamamen ortadan kalkacaktır. Çünkü arkasında bir rasyonellik yok. Uygulama biçiminin getirdiği eşitsizlikler var. Rekabete taraf olmak var. Şimdi bir tarafta güvenlikleri korursunuz ama öbür tarafta eşitlik ilkesinden ayrılmasından."

Yolcu sayısında artış başladı

Kabin içi eğlence ve yasaklanan laptop uygulamasına karşı yaptıkları çalışmaları da anlatan THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, “Kabin içinde yaşanan yolcu deneyimin en iyi noktalara getirmek için hizmet kalitemizde yenilikler yapıyoruz. Yenilikleri birer birer devreye sokuyoruz. Yolculara laptop verme konusunda çalışmalarımız neticelenmek üzere. Yine Business’da bize laptop verenlere laptop sunacağımız gibi Economy Class’da da bize laptoplarını teslim edenlere ücretsiz internet sağlamak gibi çalışmaları sürdürüyoruz. Bu konuda ki yolcularımızın sabrına ve THY’yi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

#Türk Hava Yolları
#İlker Aycı
#ABD
#ingiltere
7 yıl önce