|

'Evet' ile refahın kapısını araladık

İşçi, işveren ve memur sendikaları da millet tarafından onaylanan yeni yönetim sisteminden umutlu. Önümüzdeki döneme ilişkin beklentilerini konuştuğumuz sendika başkanları, istikrara dair kaygılarını rafa kaldıran Türkiye’nin bundan sonra daha çok iş ve aş üreteceğine inanıyor. Başkanlar; ‘Evet’in bütün Türkiye’nin refah kapısını araladığını vurguladı.

Yeni Şafak
04:00 - 19/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 04:32 - 19/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Referandumda halkın güven ve istikrar ortamının devamı yönünde görüş bildirmesinin yankıları sürüyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana olağanüstü teşvikleri hayata geçirerek ekonomiyi beslemeye devam eden hükümet, şimdi köklü ve kalıcı çözümlerin mimarı olacak yeni sistemle yatırım, istihdam ve üretim üçlüsünün ivme kazanacağı güçlü başarı hikayeleri yazmaya hazırlanıyor. Dış ve iç yatırımcının Türkiye’ye yönelik tedbirli tavrı sandıktan çıkan ‘Evet’ kararıyla birlikte yerini kararlılığa sevkederken, Anayasa değişikliğinin kabul görmesiyle beliren bu olumlu havanın avantajlarını işçi-işveren-memur sendikalarıyla konuştuk.



İLK İŞARETLER OLUMLU

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, şimdiden ekonomi alanında olumlu gelişmelerin yaşanmaya başladığını söyledi. Borsada yükseliş trendi sürerken, özellikle döviz fiyatlarında aşağı yönlü hareketliliğin devam ettiğini belirten Aslan, “16 Nisan’ın Türkiye’nin istikrarı için ‘evet’ ile tecelli etmesinin ardından, istihdam ve yatırımların hızlanacağını, döviz - faiz ikilisinin olumlu yönde seyredeceğini, yine büyüme ve benzeri makro dengelerin de pozitif etkileneceğini düşünüyoruz. Bunun ilk işaretleri olumlu. Hem dünyada hem de Türkiye’de ülkemizdeki gelecekle ilgili kaygı duyanlar, referandumla artık önünü görmüş oldular” dedi. Arslan, dışarıda ve içeride yatırımlarını bekleten çevrelerin, işlerine hız vereceğinin sinyallerini aldıklarını aktardı.
KÖKLÜ DEĞİŞİM 2019’DA

Anayasa değişikliği teklifine ‘evet’ derken, siyasi istikrarın ekonomik kalkınmayı da beraberinde getireceğinden yola çıkarak, destek verdiklerinin altını çizen Arslan, esas ve köklü gelişmeler için 2019 yılını işaret etti. Arslan, ülkenin yeni sisteme bu tarihten itibaren geçmesiyle birlikte yatırım, istihdam ve üretim üçlüsünün ivme kazanacağını kaydetti.

TÜRKİYE VİTES YÜKSELTMELİDİR

Cazibe Merkezleri Programı'na yoğun bir talep olduğuna da vurgu yapan Arslan, şunları kaydetti: “Türkiye; hakikaten hiçbir ülkede uygulanmamış teşvikleri harekete geçirdi. Artık işverenler, gerekçe üretmek yerine yatırımlarına hız vermeli ve Türkiye vites yükselterek harekete geçmelidir.”


İLERLEMEYE VE ÜRETMEYE DEVAM

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da “Şimdi gelişen, çözüm üreten, sorun tüketen Türkiye için ter akıtmalı, kafa yorulmalı” değerlendirmesini yaptı. Yalçın, yeni Türkiye’nin, sadece insanlar için değil dünya mazlumları için de güven ve adalet kapısı olduğunu vurguladı.TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kudret Önen de Türkiye’nin artık çalışmaya, üretmeye, büyümeye ve ilerlemeye devam etmesi gerektiğini ifade etti.


REFAHIN TEMELİNİ OLUŞTURACAK

Hizmet Sektörü İşveren Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan Salman, millet eliyle temeli atılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde Türkiye’nin bundan böyle siyasi istikrarla yönetileceğini anlattı. Ekonomik kalkınma ve güvenin en büyük mayası olan siyasi istikrarın önemine dikkat çeken Salman, şöyle devam etti: “Türkiye’nin elde ettiği bu siyasi kazanımın; 80 milyon vatandaşımızın ekonomik refah temelini oluşturacağına inancımız tamdır.”

#Türkiye
#Referandum
#İşçi
#Memur
7 yıl önce