|

Ferrero ABD’li Fannie May’i satın aldı

İtalyan çikolata üreticisi Ferrero, Amerikalı çikolata şirketi Fannie May'i 115 milyon dolara satın aldı.

Yeni Şafak
15:31 - 18/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:44 - 18/03/2017 Cumartesi
IHA
Ferrero, ABD’li Fannie May’i satın aldı.
Ferrero, ABD’li Fannie May’i satın aldı.

Dünyanın en büyük 3. çikolata üreticisi Ferrero, Amerikalı çikolata şirketi Fannie May'i 115 milyon dolara satın aldı. 1920'de Chicago'da kurulan Fannie May'i satın almalarının nedenini deniz aşırı güçlenmek olduğunu belirten İtalyan şirket, Fannie May ürünlerinin rafların yanı sıra online platformlarda da satışının olacağını açıkladı.



Ferrero Genel Müdürü Giovanni Ferrero “Amerika Ferrero için yüksek büyüme potansiyeli olan çok önemli bir pazar ve bu büyük Amerikan markasının gelişimini desteklemekten büyük heyecan duyuyoruz" dedi. Giovanni Ferrero, “Fannie May'in Ferrero'ya güçlü stratejik ve kültürel bir uyum sağlıyor ve Ferrero ailesi olarak Fannie May'in yetenekli insan kaynağı, premium markaları ve kaliteli ürünlerinin Ferrero Group'un bir parçası olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz" sözlerini ekledi. Amerika, 10 milyar Euro ile italyan çikolata devinin faaliyet gösterdiği pazarlarda 5. sırada yerini alıyor.



Satış anlaşmasının yanı sıra, Fannie May ve Ferrero stratejik ticari ortaklığa da imza atacak. Anlaşmalar sonrasında, Fannie May bağımsız bir yapı ve marka olarak Ferrero Grup çatısı altında, Ferrero Amerika desteği ile aynı yönetim kadrosuyla hayatına devam edecek. Ferrero, şirketin Parsippany New Jersey'deki genel merkezini ve Somerset New Jersey'deki ambalaj tesisini koruyacak. Alım satım işleminin yönetmelik onaylarıyla birlikte Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor.












#Ferrero
#Nutella
#Fannie May
7 yıl önce