|

GAP'a kapı olmak istiyor

Sezona hazırlık yapan Türkiye’nin önemli turizm bölgeleri, belirsizlik ortamının 16 Nisan halk oylamasıyla geride kalmasından memnun. Kahramanmaraş, huzurun sağlanmasıyla yeni bir ivme yakalaması beklenen GAP turlarının giriş kapısı olmak istiyor. Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay gibi öne çıkmaya çalışan şehir, coğrafi, tarihi ve kültürel potansiyeline güveniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:05 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
GAP'a kapı olmak istiyor​​
GAP'a kapı olmak istiyor​​

İstanbul Anadolu yakası turizm sektörü temsilcileri referandum sonrası yaşanan hareketlilikten memnun. GAP bölgesi turlarına dönüş var. Terör ve belirsizlikle birlikte durma noktasına gelen turlar GAP turlarına yeni güzergahlar eklenerek sezon hazırlıkları yapılıyor. Kahramanmaraş, GAP turlarının yeni güzergahında giriş kapısı olmak istiyor. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yeni dönemde turizm potansiyelinden daha fazla pay kapmak için seyahat acenteleri temsilcilerini ağırladı.

İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı’nın ev sahipliği yaptığı programa TÜRSAB Asya Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Ali Bilir ve seyahat acentelerinin temsilcileri katıldı.

YENİ BİR DÖNEME GİRİLDİ

Yeni dönemde turizm sektörüne olumlu etki yapacağını ifade eden Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, bölgelerine turizm yoğunluğu beklediklerini kaydetti. Anadolu turizminde yeniden bir canlanma dönemine girileceğine inandıklarını belirten Küçükdağlı, “Kahramanmaraş GAP turlarının kapısı konumunda. Anadolu’nun ruhu olan ilimizin başka bir çok potansiyel daha barındırıyor” dedi.

POTANSİYELİ GÜÇLÜ BİR LOKASYON

TÜRSAB Asya BYK Başkanı Ali Bilir ise “GAP Turları Gaziantep’ten başlıyor diğer bölgelere gidiyor. Bunu Kahramanmaraş’tan başlatmak istiyoruz. İlin günlük 3 bin ile 3 bin 500 adet yatak kapasitesi var. Bu çok önemli. Türkiye’nin 81 ilinin 60 tanesinde bu özellik yok. Havalimanının şehrin hemen dibinde olması da iyi bir avantaj. İl ayrıca Gaziantep’e çok yakın bir yer. Yaklaşık 40-50 dakikada ulaşılabilen bir yer. Yani GAP programına çok kolay dahil edilebilir edilebilecek bir bölge” diye konuştu.

‘EVET’ KATMA DEĞERDİR

Türkiye’deki belirsizliğin 16 Nisan’da ortadan kalktığını kaydeden Ali Bilir şunları söyledi: “2017 yılının 2016’ya göre daha iyi geçeceği kanaati var sektör genelinde. Evet çıkması genel anlamda ülke ekonomisine bir katma değer katacağı, katkı sunacağı beklentisiydi. ‘Evet’ çıkmasını olumlu olarak değerlendirebiliriz.”

AÇIĞI RUSYA KAPATACAK

Ali Bilir, Avrupa ülkeleriyle yaşanan sıkıntılı süreç sonrası AB'den gelecek turist ayısında bir azalma olacağını söyledi. Bilir, Rusya pazarındaki sorunların aşılması ile açığın Rus turistler tarafından doldurularak aşılacağını kaydetti


3 ayaklı gastronomi rotası

GAP turları içinde Gaziantep, Hatay gastronomi merkezleri de yer alıyor. Zengin bir mutfağa sahip Kahramanmaraş’ın da bu güzergaha dahil edilmesi planlanıyor. İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı, hiçbir ile rakip olmadıklarını ve tamamlayıcı bir strateji yürüttüklerini kaydetti. Gastronomi turları içine dahil edilecek Kahramanmaraş’ın GAP turlarına önemli bir derinlik katacağı belirtiliyor.


Kahramanmaraş, kendi değerleriyle öne çıkmaya hazır

Program Sütçü İmam Türbesi ziyaretiyle başladı. Başkonuş Yaylası ile süren gezinin ilk günü Eshab-ı Keyf Külliyesi ile son buldu. Programa Afşin Belediye Başkanı M.Fatih Güven de katıldı.

#GAP
#Gastronomi
7 yıl önce