|

Güçlü istikrara yatırımcı akını

Halk oylamasında “evet” kararının çıkmasıyla daha güçlü ve istikrarlı bir siyasal yönetim anlayışına kavuşan Türkiye, bunun ilk meyvelerini yabancı sermayeli yatırımlarla alacak. Halk oylaması sonrasında uluslararası yatırımcılardan olumlu dönüşler aldıklarını söyleyen Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, “Bundan sonraki süreçte adımların hızla atılmasını bekliyoruz. Yatırımcılar da bunu bekliyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2017 Cuma
Güncelleme: 05:12 - 21/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arda Ermut
Arda Ermut

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, piyasaların halk oylamasında “evet” kararının çıkmasını beklediğini belirterek, “Halk oylaması sonrasında, uluslararası yatırımcılardan aldığımız dönüşler de olumlu. Bundan sonraki süreçte adımların hızla atılmasını bekliyoruz. Yatırımcılar da bunu bekliyor” dedi. 16 Nisan tarihinde gerçekleştirilen halk oylamasına katılımın yüksek olduğunu, bunun, Türkiye’de demokrasinin geldiği noktayı çok güçlü bir şekilde gösterdiğini söyleyen Ermut, “Sonuçta anayasa değişikliği bir vaatte bulundu. Bu vaadin hızlı bir şekilde gerçekleşmeye başladığını elbette yatırımcılar görecekler ve bu durum yatırımlara da yansıyacak. İnşallah, olumlu meyvelerini 2017’de toplamaya başlarız diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

DÖNÜŞLER OLUMLU

Uluslararası yatırımcıların bürokrasinin daha etkin çalışması, kararların daha hızlı alınması, kamu reformu noktasında iyileştirmelerin yapılması ve siyasi istikrarla gelen öngörülebilir piyasa gibi niteliklere baktığını ve gelecek dönemde bu konularda iyileştirmelerin olacağını anlatan Ermut, “Bunlar ortaya konuldukça biz de yatırımcılara, ‘bunların yapılacağını söylemiştik, sonuçları da bu şekilde oluyor.’ diyebileceğiz" dedi.

#Arda Ermut
#Başbakanlık
#Anayasa referandumu
7 yıl önce