|

Her Çinli’ye 1 Kızılay su

Yılda 1,1 milyar şişe maden suyu üretimine ulaşan Kızılay, premium segmentinde ürettiği yeni ambalaj konseptini tanıttı. Gözünü Çin pazarına diken Kızılay Su, “Her Çinli’ye 1 Kızılay su” sloganıyla dünyanın en büyük pazarına ulaşmaya çalışacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:52 - 23/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Her Çinli’ye 1 Kızılay su
Her Çinli’ye 1 Kızılay su

Kızılay Doğal Maden Suyu Premium şişelerdeki yerini aldı. Premium şişelerde 25cl ve 75cl cam sade maden suyu üretmeye başlayan Kızılay, “Her Çinliye bir şişe maden suyu” sloganıyla Çin pazarına açılarak sektördeki liderliğini pekiştirmeye çalışacak. Yeni ambalaj konseptini dün İstanbul'da tanıtan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Afyonkarahisar'daki tesislerinde saatte 160 bin şişe, Erzincan'da ise saatte 50 bin şişe maden suyu üretme kapasitelerinin bulunduğunu söyledi.



Kınık, “Bu yıllık yaklaşık 1,1 milyar şişe ediyor. Bu ürünlerimizin çeşitliliğini ve farklı tüketici ve pazar segmentlerine yönelik ürün çeşitliliğini arttırmak için de çalışmalar yapıyoruz” dedi.



23 ÜLKEYE İHRACAT


Kerem Kınık, Kızılay'ın sadece maden suyu alanında değil, ürün çeşitliliğini farklı alanlarda sürdürdüğünü belirterek şu anda 23 ülkeye ihracat yapıldığını, hem kendileri hem de Türkiye ekonomisi açısından önemli hedeflerinin olduğunu dile getirdi. Kınık, “Her Çinliye bir Kızılay Maden Suyu içirmek gibi bir hedefimiz var. Dolayısıyla Çin pazarını da istiyoruz. Çin'e yönelik ihracat adımlarımızı da attık. Çin'de de kullanıldığında Çinlilerin iyilik yapabileceği bir kanal haline gelecek” diye konuştu.



BİN KİŞİLİK EK İSTİHDAM


Dr. Kınık, Kızılay'ın bünyesinde yaklaşık 6 bin kişiyi istihdam ettiğini söyledi. Kınık “Yaklaşık bin civarında yeni istihdam sağlayacağız” bilgisini paylaştı.



3,2 MİLYAR LİRALIK BÜTÇE HEDEFLİYOR


Kızılay'ın yardımlarının bir önceki yıla göre yaklaşık iki kat artığını vurgulayan Kınık, “Gayrimenkul, ayni, nakit ve fon bağışlarımızın olduğu yaklaşık 1 milyar liralık bağış geldi Kızılay'a” ifadelerini kullandı. Geçen yıl 1,9 milyar liralık bir bütçe büyüklüğü yakaladıklarını belirten Kınık, “Bu yıl için 3 milyar 230 milyon lira gibi bir bütçe hedefliyoruz" dedi.



TOKİ İLE ANLAŞMA GERÇEKLEŞTİ


Nitelikli gayrimenkul projeleri geliştirerek, yeni kaynak ve istihdam oluşturma noktasında da bir takım iş birliklerini olduğunu anlatan Kerem Kınık, en kıymetli iş birliklerini yakında TOKİ ile yapacaklarını söyledi. Kınık, “TOKİ ile ve bunun dışında Kızılay'ın kendi geliştirmiş olduğu bazı özel girişimlerle de yeni gayrimenkul projelerimiz olacak” diye konuştu.









#Kızılay
#Çin pazarı
#TOKİ
7 yıl önce