|

Honda Türkiye'den 'göçük' açıklaması

Japon otomobil devi Honda`nın yeni Civic modeli araçlarında oluştuğu iddia edilen göçük ve dalgalanmalardan dolayı artan müşteri şikayetleri üzerine Honda Türkiye'den yazılı bir açıklama yapıldı.

Yeni Şafak
11:23 - 15/10/2017 Pazar
Güncelleme: 13:45 - 15/10/2017 Pazar
IHA
Honda civic
Honda civic

Japon otomobil devi Honda'nın yeni Civic modeli araçlarında oluştuğu iddia edilen göçük ve dalgalanmalardan dolayı artan müşteri şikayetleri üzerine Honda Türkiye'den yazılı bir açıklama geldi.

Firmanın açıklamasında "Söz konusu araçlarla ilgili detaylı bir teknik inceleme ve araştırma devam etmekte olup, bir sonuca varıldığında bilgiler muhatapları ile derhal paylaşılacaktır" ifadeleri yer aldı. Firmanın açıklamasında şöyle denildi:

"Halihazırda kullanımda olan bazı Honda Civic Sedan modeli araçların C sütununda yaşandığı iddia edilen sınırlı sayıdaki kaporta göçükleri ile ilgili, Honda Türkiye olarak resmi bir açıklama yapılması gereği doğmuştur. Bu konuda almış olduğumuz müşteri başvuruları ve tespit ettiğimiz bazı sosyal medya paylaşımları üzerine, gerek teknik ekiplerimizce gerekse bağımsız ve tarafsız otoritelerce yapılan test ve incelemelerde araçlarımızın fabrikadan çıkışlarında hiçbir sorunu olmadığı kayıt altına alınmıştır. Ancak yine de, müşterilerimizin beyanlarına istinaden söz konusu araçlarla ilgili detaylı bir teknik inceleme ve araştırma devam etmekte olup, bir sonuca varıldığında bilgiler muhatapları ile derhal paylaşılacaktır."

  • Sosyal medyada örgütlenen bazı Honda Civic kullanıcıları, Japon otomobil devi Honda'nın 2017 FC5 model Civic araçların şase direklerinin yanlarında irili ufaklı birçok göçük ve dalgalanma oluştuğunu öne sürüyor.

Sürücüler şikayetlerini defalarca Honda Türkiye'ye bildirseler de herhangi bir yaptırımın olmadığını ve sorunun kullanıcı hatasından dolayı kaynaklandığı cevabını aldıklarını iddia ediyor.

#Türkiye
#Honda
#Civic modeli
6 yıl önce