|

İBB 4 bin taksiye asistan kuracak

İBB’nin hayata geçireceği mobil asistan uygulamasıyla İstanbullular akıllı telefonlarından taksi çağırıp, yolculuk sonrasında aldıkları hizmete puan verecek.

Yeni Şafak
08:58 - 13/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:00 - 13/02/2017 Pazartesi
Diğer
Sistemle boş taksilerin trafikte dolaşarak yoğunluk yapmasının önüne geçilecek.
Sistemle boş taksilerin trafikte dolaşarak yoğunluk yapmasının önüne geçilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehir içi ulaşımda yolculuk planlamaları için 'mobil ulaşım asistanı' uygulamasını hayata geçiriyor. Alternatif ulaşım olanakları sunmak ve şehir içi yolculukları planlamak için projelendirilen "Ulaşım Asistanı Mobil Uygulaması', yolculara İstanbul'daki ulaşım yöntemleri hakkında bilgi alabilme, alternatifleri arasından kendi tercihlerine göre en uygununu seçebilme, seyahatlerini planlayabilme ve takip edebilme imkanı sağlayacak. Akşam'ın haberine göre, sistem içinde bulunan taksi uygulaması sayesinde vatandaşlar, Uber, BiTaksi gibi uygulamalardaki gibi bulundukları noktaya taksi çağırabilecek, ödemeyi mobil uygulama üzerinden kredi kartı veya diğer elektronik ödeme şekilleriyle yapabilecek. Sistemle taksiciler boşa turlamak yerine merkezden yönlendirilerek kendilerini bekleyen müşteriye gidecek. Bu sayede boş taksilerin trafikte dolaşarak yoğunluk yapmasının önüne geçilecek.



Hizmete puan verilecek


Sisteme dahil olan taksileri kullanan vatandaşlar, yolculuğun sonunda aldığı hizmete de puan verebilecek. Nisana kadar 4 bin taksiye mobil uygulamayla ilgili cihaz kurulacak.



Alternatifler görülecek


Taksi, servis ve toplu taşıma araçlarını hesaba katarak yolculuk planlaması yapılabilecek sistem sayesinde vatandaşlar gidecekleri yere en kısa zamanda, hangi araçla ulaşabileceklerini görebilecek. İstanbullular zaman alternatiflerine göre seyahatlerini planlayacak.


#İstanbul Büyükşehir Belediyesi
#Mobil ulaşım asistanı
#Cep telefonu
#Taksi
7 yıl önce