|

Ikea'dan Suriyeli mültecilere iş

İsveç firması Ikea, 2019 yılında piyasaya sürülecek olan el dokuması halı ve tekstil ürünleri için Suriyeli vatandaşlara iş imkanı sağlayacağını açıkladı. Sınırlı hattın üretimi Ürdün'de yapılacak.

Yeni Şafak
15:06 - 2/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:08 - 2/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Şirketlerden Trump'a tepki yağıyor.
Şirketlerden Trump'a tepki yağıyor.

Ikea adına konuşan Jesper Brodin, Financial Times'a verdiği demeçte, "Suriye'deki durum tam bir trajedi. Biz de onlara nasıl katkıda bulunabileceğimizi düşündük. Ürdün'de başlayacak projede onlar için istihdam çıkarmaya karar verdik" dedi.



Ikea, Ürdün ile serbest ticaret anlaşması yaparken, burası üzerinden Ortadoğu pazarına açılmayı da planlıyor.


Şirket, 2016'da Ortadoğu, Asya ve Afrika'da kamplarda yaşayan mültecilere 33 milyon dolarlık hafif ve yenilenebilir enerji kaynakları harcaması yapmıştı.



Şirketin ABD'li ülke müdürü Lars Petersson, ABD Başkanı Donald Trump'ın göçmenler konusunda verdiği kararı rahatsız edici bulduğunu söylerken, "Müşterilerimizin veya çalışanlarımızın herhangi bir grubuna yapılan ayrımcılık rahatsız edici bir davranış. Herkesin haklarını korumaya kararlıyız" dedi.



Sturbucks da beş yıl içinde mağazalarında 10 bin Suriyeli mülteciye iş vereceğini açıklamıştı. Şirketlerden, Trump'a tepki gelmeye devam ediyor.


#Ikea
#Suriye
#İş
#İstihdam
7 yıl önce