|

İnovasyonda beyin fırtınası

Türkiye’nin yerli-milli teknolojilerdeki kabiliyeti İstanbul’da masaya yatırılıyor. 6-7 Eylül’de düzenlenecek Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi’nde kamu ve özel sektörün yetkin isimleri Türkiye’nin teknolojiye olan duyarlılığı tartışacak. İki gün sürecek zirvede; İHA’lardan milli jet motoruna kadar Türkiye’nin yerli teknoloji ürünler sergilenecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:31 - 31/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İHA’lardan milli jet motoruna hepsi bu zirvede!
İHA’lardan milli jet motoruna hepsi bu zirvede!

Mimar ve Mühendisler Grubu’nun bu yıl ikincisini düzenlediği Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi haftaya İstanbul’da gerçekleştirilecek. 6-7 Eylül tarihlerinde yapılacak zirvede Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak konuların masaya yatırılması bekleniyor. Türkiye’nin dört bir tarafından İstanbul’a gelecek kamu ve özel sektör temsilcileriyle akademisyenler iki gün boyunca Türkiye’nin teknolojiye olan duyarlılığı tartışacak.

HEDEF PROJELER ARASI SİNERJİ OLUŞTURMAK

Zirvede Ar-Ge Merkezleri, Üniversiteler, Teknoparklar, Kalkınma Ajansları ile Organize Sanayi Bölgeleri’nde geliştirilen inovatif projeler aynı platformda buluşacak. Toplantılarda, projeler arasında sinerji ve etkileşim oluşturulması, yatırıma dönüşmesi ve ticarileşmesine katkıda bulunması hedefleniyor.

TÜM KATILIMCILARA AÇIK

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılacak zirveye herkes katılabilecek. Geçen yıl 7 oturumda 30 konuşmacının yer aldığı zirvede açılan50 stantta sergilenen 180 inovatif projeyi 5 binden fazla kişi ziyaret etmişti. Bu yıl ise yapılacak 10 oturumda alanlarında uzman 40 konuşmacı kürsüye çıkacak. 100’e yakın kurum ve kuruluşun geliştirdiği inovatif projelerinin tanıtılacağı 2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’ne 10 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.


“YERLİ YENİLİK” İÇİN LOKOMOTİF OLACAK

Vizyoner bir bakış açısıyla kalkınma ve ilerlemenin olmazsa olmazı “yerli yenilik” kavramlarının tanımlanmasına öncülük edilirken, merkezinde bilgi ekonomisinin yer alacağı yerel kalkınma modelinin oluşturulmasıyla ilgili sivil inisiyatif oluşturmak üzere çalışmalar gerçekleşecek. Bilgi ve yenilik ekonomisi kapsamında ulusal desteklerin yanında ek finansman kaynakları oluşturulmasıyla ilgili müzakereler yapılacak.

KONUŞULACAK BAŞLIKLAR NELER?

İki gün boyunca şu başlıklarda paneller gerçekleştirilecek: Bilgi Ekonomisine Geçiş, Savunma, Uzay ve Havacılık Alanında Milli Projeler, Yerli ve Milli Ulaşım Teknolojileri, İklim Değişikliği ve Yeşil Teknolojiler, Yerel Kalkınma: Teknokentler ve Sanayi Kümelenmeleri, Enerjinin Depolanması ve Yeni Nesil Batarya Teknolojileri, Ar-Ge ve İnovasyonun Finansmanı, 4.5G Teknolojilerinin Getirdiği Yerlilik ve Yenilik Fırsatları, Sağlık Sektöründeki Yerlilik ve Yenilik Fırsatları, Sivil Havacılıkta Başarılı Yerlileştirme ve Yenilik Hikayeleri."

FİKİR İLE FİNASMAN BİRARAYA GELECEK

Zirveyi düzenleyen MMG Genel Başkanı Osman Balta, yapacakları organizasyonla ilgili bilgi verdi. Balta, “Bu zirve Türkiye’nin gelecekteki vizyonunu yansıtacak. Bu zirvede ‘Ar-Ge ve inovasyonda neden ilerleyemediğimizi tartışacağız. Karşılaşılan sorun ve engelleri konuşacağız” dedi. Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyondaki en büyük sorununun birbirimizden haberimizin olmaması olduğuna dikkat çeken Balta, “Hepimiz birer derya olmamıza rağmen bir türlü biraraya gelemiyoruz. Bu zirve bunun için bir fırsattır” dedi. Ar-Ge ve inovasyondaki finansman sıkıntısının da altını çizen Balta, fikir ile finansmanı bu zirvede buluşturacaklarını kaydetti.


BAYRAKTAR DA ZİRVEDE KONUŞMACI

2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nin açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da konuşmacı olarak katılacaklar. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu “Bilgi Ekonomisine Geçiş” ile ilgili bir konuşma yapacak. Milli ve yerli Bayraktar İHA’yı tasarlayan ve üretimini yaparak önemli başarılar kazanılmasını sağlayan Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ise, “Milli Teknoloji Hamlesi”ni anlatacak.

#Selçuk Bayraktar
#İnovasyon
#Osman Balta
7 yıl önce