|

İstikrarla büyüme zamanı

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ekonominin rayına oturduğunu söyledi. Canikli, “İstikrara kavuştuk. Şimdi daha hızlı yol alma zamanı” dedi. Canikli, rekabet şartlarının iyileştirileceğini de söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2017 Pazar
Güncelleme: 01:13 - 28/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
​İstikrarla büyüme zamanı
​İstikrarla büyüme zamanı

Bankacılık dışı finans kesimini tek çatı altında toplayan Finansal Kurumlar Birliği’nin (FKB) 5’inci Olağan Genel Kurulu, İstanbul’da düzenlendi. Ekonomi yönetiminin önemli isimlerinin katılımı ile gerçekleşen genel kurula bankacılık dışı finans sektörünün ve Türkiye ekonomisinin mevcut durumuna ilişkin değerlendirmeler damga vururken, ülkemiz ekonomisinin gelecekteki seyrine yönelik öngörüler de masaya yatırıldı. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben’in yanı sıra 101 üye şirketin temsilcileri ile Finansal Kurumlar Birliği yönetiminin hazır bulunduğu genel kurulun açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, ekonomideki iyileşmeye dikkat çekti ve sıranın hızlı yol almaya geldiğini söyledi.

REKABET ŞARTLARI
İYİLEŞTİRİLECEK

Finansal Kurumlar Birliği’nin temsil ettiği üç sektörün reel ekonomiye sağladığı finansmanın toplam finans sektörü içindeki payının giderek arttığına işaret eden Canikli, bu ivmenin daha da artması için taleplere destek vereceklerini söyledi. Canikli özgün ürün ve teknolojiye yatırım yapmaları yönünde de sektör temsilcilerine tavsiyelerde bulundu.

KOBİ’LERİN YANINDAYIZ

Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Mehmet Cantekin ise FKB’nin Türkiye ekonomisinin dinamosu konumundaki KOBİ’lerin finansmana erişiminde önemli bir misyonu olduğunun altını çizdi. Cantekin, 2016 sonu itibarıyla üç sektörün 101 üye finansal kuruluş ve 7 bin 100 çalışanı temsil ettiğini, yaklaşık 114 milyar liralık bir aktif büyüklük üretip, 164 milyar liralık işlem hacmine de aracılık ettiğini belirtti.

BUNU YAPABİLİRİZ

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben banka dışı finansal kurumların güçlü bir büyüme potansiyeline ve performansa sahip olduğunu vurguladı. Sektörün alması gereken daha yol olduğunu belirten Akben, “Yeni ürünler geliştirmeye ve banka dışı mali sektörümüzü sağlıklı bir şekilde büyütmeye odaklanmamız gerekmekte. Biz otorite olarak her zaman sistemin sağlıklı gelişmesi tarafındayız. Temsilcisi olduğunuz sektörler çok önemli işlere imza atıyor. Diğer taraftan bu sektörleri hep birlikte büyüteceğiz ama büyütmek için hem geleneksel yolları hem de teknolojiyi kullanmalıyız” dedi.


#İstikrar
#Büyüme
#Nurettin Canikli
#KOBİ
7 yıl önce