|

Kamyon talebi 2. yarıda artar

Mega projeler Türk inşaat sektörünün ikinci yarıdaki kamyon ihtiyacını arttıracak. Türkiye’ye atanan Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebatien Delepine, “Tahminlerimiz yılın ilk yarısına göre daha yüksek bir çekici talebinin olacağı yönünde” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:42 - 19/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
İnşaat sektörü canlanacak
İnşaat sektörü canlanacak

Yeni atanan Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, Renault Trucks’ın üst düzey yönetici kadrosuyla sektörü değerlendirdiği toplantıda, gelecek yıl Türkiye’de 20’inci yıllarını kutlayacaklarını belirtti. Türkiye’nin, özellikle hem lojistik hem de inşaat sektörleri göz önüne alındığında, 16 ton ve üzeri ticari araç pazarı açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Delepine, Renault Trucks’ın lojistik ve inşaat sektörlerine odaklandığını ve verimli lojistik çözümler sunduğunu ifade etti.

MEGA PROJELER CEZBEDİYOR

Delepine, Türkiye’de 16 ton ve üzeri ağır ticari araç pazarında çekici segmentinde 16 bin, kamyon segmentinde ise 12 bin olmak üzere yıllık toplam 28 bin araç satışı yapıldığı bilgisini verdi. Delepine, kamyon segmentindeki yükselişin ise inşaat ve altyapı alanlarındaki yatırımların yansıması olduğunu dile getirdi. İnşaat sektöründe görülen yüksek ivmenin kamyon pazarının da 2017’nin ilk yarısında yaklaşık yüzde 29 artmasını sağladığını aktaran Delepine, “Türkiye’de ekonominin lokomotif sektörlerinden olan inşaat piyasasındaki yurt içi talep kaynaklı büyümenin 2017’de de sürmesini bekliyoruz. Ayrıca, devam eden altyapı yatırımlarının ve mega projelerin sektörü olumlu etkileyeceğini öngörüyoruz. Bu durumda ticari araç üreticileri olarak bizler için de önemli bir pasta ortaya çıkıyor” değerlendirmesinde bulundu.

AĞIR VASITA İÇİN
YOĞUN TALEP SİNYALİ

Sebastien Delepine, 2017 pazar beklentileriyle ilgili şu yorumu yaptı: “Renault Trucks olarak, bu yılın ilk 6 ayında çekici segmentinde pazar üçüncüsüyüz. 2017 yılının ikinci yarısına yönelik beklentimiz, yılın ilk yarısına göre daha yüksek bir çekici talebinin olacağı yönünde. Aslında 2017 senesinin de ticari araçlar sektörü yönünden 2016 yılı ile paralel tamamlanacağını öngörüyoruz. Biz de Renault Trucks olarak bu talepleri karşılamak ve inşaat segmentinde de varlığımızı artırmak için çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz.”

2018 daha iyi olur

Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Delepine, Türkiye’de yatırım planlarına ilişkin, “Buradaki şirketimize, bayi teşkilatımıza, diğer sistemlerimize ve eğitime ciddi yatırım yapıyoruz. Ancak kısa dönemli planlar içinde Türkiye’de bir üretim tesisi yok” açıklamasında bulundu. Pazarda senenin ilk yarısına göre ciddi bir hareketlilik olduğunu aktaran Delepine, "2017’nin ikinci yarısı 2016 ile hemen hemen aynı olacaktır. 2018’in de bu senenin ikinci yarısından daha iyi olacağını öngörüyoruz" dedi.


#İnşaat sektörü
#Mega projeler
7 yıl önce