|

Katılımda hedef yüzde 15’lik pay

Faizsiz bankacılığa olan ilgi giderek artarken, pazarın büyüklüğü 165 milyar liraya çıktı. Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş, 2023'de katılım bankacılığının Türkiye’de payını %15'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:13 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Katılımda hedef yüzde 15’lik pay
Katılımda hedef yüzde 15’lik pay

Kamu yatırımlarıyla bir üst seviyeye geçmeyi başaran faizsiz bankacılık, üretimden ticarete ve ekonomiye kadar her alanda kendini daha fazla göstermeye başladı. Katılım bankacılığının Türkiye’deki durumunu değerlendiren Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, “Faizsiz bankacılık ülkemizde kamu yatırımları ile yeni bir boyut kazandı ve büyümeye devam ediyor” dedi.

EKONOMİYE KATKISI DAHA DA ARTACAK

Türkiye’de faizsiz bankacılığın pazar büyüklüğünün 165 milyar lirayı aştığına dikkati çeken Göktaş, bunun dünyada ise 2 trilyon dolarlık bir hacme ulaştığını kaydetti. Faizsiz bankacılığın sektörde büyümeyi sürdürdükçe, Türkiye ekonomisine katkısının da artacağını belirten Göktaş, 2023 yılında katılım bankacılığın ülkede aldığı payı yüzde 15 seviyesine çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Göktaş, şöyle devam etti: “Bu çok iddialı bir hedef. Bu hedefi gerçekleştirebilmek için katılım bankalarına ciddi anlamda teveccüh olması gerekiyor. Bir kamu katılım bankası olarak halkta bu teveccühün fazlasıyla olduğunu görüyoruz. Örneğin Eskişehir’de toplayacağımız kaynakların tamamını Eskişehir’deki firmalara kullandırmak en doğru yoldur.”

#Faiz
#Faizsiz bankacılık
7 yıl önce