|

"Kazasız her yıl indirimli olsun" çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortasına getirilen tavan fiyat uygulamasına ilişkin, "Yeni sistemde her kademe için farklı tavan fiyat belirlenmeli. Zorunlu sigortada kazasız her yıl için tavan fiyattan indirim zorunlu olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak
15:31 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 19:47 - 24/03/2017 Cuma
AA
Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, zorunlu trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasının esnafı ve araç sahiplerini rahatlatacağını belirtti.
Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, zorunlu trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasının esnafı ve araç sahiplerini rahatlatacağını belirtti.

Kaza yapmamış sürücülerin sigorta primlerinin daha düşük ücretlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, "Önceki uygulamada sigorta şirketleri, kazasız sürücülerin sigortalarını da tavan fiyattan yapıyordu. Yeni sistemde her kademe için farklı tavan fiyat belirlenmeli. Geçmişte kazası olanlarla hiç kazası olmayanlar aynı kefeye konulmamalı. Kasko sigortalarında kazasız her yıl için nasıl bir indirim uygulanıyorsa, zorunlu sigortada da tavan fiyattan indirim zorunlu olmalı." ifadelerini kullandı.



Zorunlu trafik sigortasında bölgesel farkların da dikkate alınması gerektiğini savunan Palandöken, şunları kaydetti:



"Küçük bir köy ve kasabadaki kaza riskiyle büyükşehirlerdeki risk aynı değil ancak sigorta şirketleri bunları dikkate almıyor. Küçük yerleşim yerlerinde bulunan ve modeli çok eski araçların zorunlu sigortası, bu araçların değerinden daha fazla bile olabiliyor. Oysa sigorta sisteminde fiyatlar riske göre belirleniyor ama şirketler bu ayrıma dikkat etmiyor. Dolayısıyla tavan fiyatlar, araçların faaliyette bulundukları yere göre de değişebilmeli."



#Bendevi Palandöken
#TESK
#Zorunlu trafik sigortası
#Tavan fiyat
7 yıl önce