|

KDV’de yeni bir dönem geliyor

Hükümet; iş dünyasının en çok eleştirdiği KDV uygulamalarında yeni bir denemeye hazırlanıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Birinci önceliğimiz özellikle yatırım, üretim ve ihracat üzerinde yük oluşturan KDV uygulamalarını kaldırmak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:03 - 15/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
KDV’de yeni bir dönem geliyor
KDV’de yeni bir dönem geliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yatırım, üretim ve ihracat üzerinde yük oluşturan Katma Değer Vergisi (KDV) uygulamalarını kaldırmayı ve KDV’yi olabildiğince tüketimi vergileyen bir sisteme dönüştürmek için çalışma başlattıklarını açıkladı. KDV Kanunu’nda yapacakları düzenlemeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Ağbal, “Yaz aylarında çalışmaları bir noktaya getireceğiz” dedi.

En çok şikayet edilen konunun KDV olduğunu anlatan Ağbal, KDV iade mekanizmasının yavaş işlediği noktasında aldıkları şikayetler üzerine süreçleri kolaylaştırdıklarını, vatandaş lehine düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Söz konusu çalışmalar sonrasında KDV iade tutarlarının da hızla arttığına işaret eden Ağbal, bu yılın ocak ve şubat ayında vergi gelirleri tahsilat oranındaki artışın bütçe hedeflerinin üzerinde olduğu bilgisini paylaştı.


REFORM ÜÇ AY İÇİNDE
KDV Kanunu ile ilgili çok şikayet aldıklarını anlatan Ağbal, planladıkları düzenlemeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Oranlardan çok şikayet alıyoruz. Sistem özellikle yatırım ve üretim tarafından ciddi finansman maliyetleri üretiyor. KDV Kanunu 1985'te devreye konulmuş, 2017 yılındayız. KDV konusunda dünyada farklı sistemler var. Şahsi kanaatim KDV aslında tüketim vergisidir. Bu anlamda tüketimi vergilendiren bir vergi olmalıdır, yatırımı üretimi, ihracatı vergilendiren bir vergi olmamalıdır. Bütün bu gelen talepleri şikayetleri masaya yatırdık, kendimize 3 aylık süre verdik, bütün paydaşlara da çağrı yaptık.”

Ağbal, bu kapsamda birinci önceliklerinin özellikle yatırım, üretim ve ihracat üzerinde yük oluşturan KDV uygulamalarını kaldırmak ve KDV’yi olabildiğince tüketimi vergileyen bir hale dönüştürmek olduğunu vurguladı.
#KDV
#Maliye Bakanı
#Naci Ağbal
7 yıl önce