|

Kentsel dönüşüm seferberliği şart

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt, kentsel dönüşüm sürecinde inşaat firmalarıyla vatandaşın baş başa bırakılmaması gerektiğini belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:14 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Kentsel dönüşüm seferberliği şart
​Kentsel dönüşüm seferberliği şart

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, kentsel dönüşüm sürecinde inşaat firmalarıyla vatandaşın baş başa bırakılmaması gerektiğini belirterek, “Kentsel dönüşümde bir seferberlik olmalı. Başka türlü kentsel dönüşümün ilerlemesi çok zor” dedi. Tamer Özyurt, kentsel dönüşümde çeşitli sıkıntılar yaşandığını ve devletin bu alandaki tüm konutları kendi değerinde toplaması gerektiği önerisinde bulunarak, şu anda vatandaşın hasarlı binadan çıkması için ikna edilmeye çalışıldığını aktardı.

GERÇEK DEĞERDEN TOPLANMALI

Devletin karayolu yapacağı zaman o yolun üzerindeki yerleri istimlak ettiğini, aynı şekilde kentsel dönüşüme dahil olan konutların da gerçek değerleriyle toplanması gerektiğini vurgulayan Özyurt, şöyle devam etti: "Sonra buradaki alan tek bir parsel ya da büyük parseller halinde müteahhitlere verilmeli. Yoksa müteahhit vatandaşa açgözlü, vatandaş da müteahhite çok para kazanmak isteyen açgözlü olarak bakıyor. Dolayısıyla bu iş tıkanıyor... Fikirtepe’de kentsel dönüşüme başlayan firmalara bakın, bir de şu andaki firmalara bakın. Neredeyse hepsi değişti."

#Tamer Özyurt
#Fikirtepe
7 yıl önce