|

Kişi başı milli gelir 25 bin dolara çıkacak

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin 80 milyonun sigortası olacağını belirten Bakan Tüfenkci, ”Yerel yönetimler güçlenecek, orta kesim öne çıkacak” dedi

Yeni Şafak
08:30 - 7/03/2017 Salı
Güncelleme: 08:32 - 7/03/2017 Salı
Diğer
Bakan üfenkci, "Yeni sistem refah, zenginlik getirecek, piyasalar rahatlayacak, ticaret gelişecek, yatırım potansiyeli artacak" dedi.
Bakan üfenkci, "Yeni sistem refah, zenginlik getirecek, piyasalar rahatlayacak, ticaret gelişecek, yatırım potansiyeli artacak" dedi.

16 Nisan'daki referanduma sayılı günler kala, 'evet' çıkması ile birlikte belirsizliğin sona ereceği ve reformların hızlanacağı beklentisiyle Türkiye piyasalarını şaha kaldırırken, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, "cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin" günlük hayattan ticarete kadar her alanda 80 milyonun sigortası olacağını söyledi. Yeni sistemle birlikte kişi başı milli gelirin 25 bin dolar seviyesine ulaşacağını vurgulayan Tüfenkci, "Yeni sistem refah, zenginlik getirecek, piyasalar rahatlayacak, ticaret gelişecek, yatırım potansiyeli artacak" dedi.



PİYASALAR RAHATLAYACAK

16 Nisan'dan sonra piyasaların rahatlayacağına dikkat çeken Bakan Tüfenkci, ticarette de bunun yansımalarının belirgin bir şekilde görüleceğini söyledi. Kalıcı güvenin ticarete de ivme katacağına vurgu yapan Tüfenkci, "Ulaşılan pazar sayısı artacak. Zenginlik, refah getirecek. Her alanda Türkiye'nin elini güçlendirecek. Ekonominin her alanında gelişime katkı sunacak. Milli gelir 11 bin dolardan 20-25 bin dolara çıkacak" dedi. Sabah'ın haberine göre, Türkiye'nin dünya ticaretinde stratejik bir ülke konumuna geleceğinin altını çizen Tüfenkci, "Türkiye, yüksek yatırım potansiyeli olan bir ülke olacak. Yabancı yatırımcı için de güvence olacak.Yürütme güçlenecek, her alanda güven kalıcı hale gelecek. Hızlı kararlar sokağa da yansıyacak. Toplumun her kesimi pozitif yönde etkilenecek. Yönetim etkinliği artacak, demokrasi güçlenecek" diye konuştu.



ENGELLER KALKACAK

Milletten destek alan liderin vizyonunun her alana yansıyacağına işaret eden Bakan Tüfenkci, iki başlılığın ortadan kalkmasıyla birlikte çoğulcu sistemle mevcut sistemin tüm arızalarının son bulacağını söyledi. Ekonomide kurumlar arası uyumun artacağını bildiren Tüfenkci, "Ekonomide, siyasette, sosyal hayatta her alanda gelişimin önünü açacak. Reform yapmanın önünde engel kalmayacak" dedi.



RİSKLERE KORUMA KALKANI

Yeni sistemin, küresel risklere karşı koruma kalkanı olacağının altını çizen Tüfenkci, "Yerli- yabancı yatırımcı için belirsizlik algısı son bulacak. Spekülatif girişimlerin önü kapanacak. Milletin iradesine müdahale eden vesayet odakları son bulacak. Türkiye her alanda bulunduğu coğrafyada örnek, öncü ülke olacak" dedi. Tüfenkci ayrıca, yeni sistemle birlikte Türkiye'nin enerji, ticaret ve finans alanında hem bölge, hem dünyanın merkezi olacağını belirterek, "Koalisyonlarla ortaya çıkan ekonomik krizler sayfası kapanacak. Yerel yönetimler güçlenecek. Kalkınmanın önü açılacak" diye konuştu.


#Milli gelir
#16 Nisan
#Bülent Tüfenkci
7 yıl önce