|

Koleos 4x4’e kalite getirdi

Renault’un SUV serisinde yer alan ve en büyük aracı konumunda bulunan Koleos, yeni tasarımla birlikte satışa sunuldu. 4x4 segmentine konfor ve kaliteyi getiren Koleos’la paylarını yükselteceklerini belirten Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Güçlü geri döndük” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:05 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Koleos 4x4’e kalite getirdi
​Koleos 4x4’e kalite getirdi

Kadjar, yenilenen Captur’ün ardından Yeni Koleos’un pazara sunulması ile Renault SUV serisi tamamlanıyor. Güçlü ve kaslı çizgilere sahip tasarımı ile Yeni Koleos 4x2 ve 4x4 seçenekleri ile 210mm zemin yüksekliği sayesinde her türlü arazide sürüş kabiliyeti sunuyor. Isıtma ve havalandırma özelliğine sahip koltukları, sınıfının en iyisi olan 289mm’lik arka diz mesafesi ile Yeni Koleos, konforlu bir iç mekana sahip. Eller serbest bagaj kapağı ve arka koltuklara kadar uzanan panoramik açılır tavan Yeni Koleos ile yolculuğu keyifli ve konforlu hale getiriyor.

PURE VİSİON KOLES’TA

Renault’nun yeni marka kimliğinin imzası olan far tasarımına sahip Yeni Koleos’ta Full-LED ‘Pure Vision’ teknolojisi yer alıyor. Tasarımı ile dikkat çekmesinin yanısıra halojen farlara oranla yüzde 20 daha güçlü olma özelliği ile güvenliği de arttırıyor. Yeni Koleos Aktif Acil Fren Destek Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, ESC gibi kapsamlı sürüşe yardımcı sistemi (ADAS) bünyesinde barındırıyor. R-LINK 2 multimedya sistemi sürüş yardımcıları, eller serbest telefon, navigasyon gibi fonksiyonları koordine ediyor. 7 ve 8,7 inçlik ekran seçenekleri ile konfor ve güvenliğe de katkıda bulunuyor. Türkiye’de Yeni Koleos Touch ve Icon olmak üzere 2 ekipman seviyesi ve 2 dizel motor seçeneği ile pazara sunuluyor. Geçtiğimiz hafta vitrine çıkan Yeni Koleos Türkiye’de 162 bin 500 lira fiyatıyla satışa sunuldu.

NİSSAN İTTİFAKI BUSAN
FABRİKASINDA ÜRETECEK

Yeni Koleos, Renault’nun aktif ve pasif güvenlik alanındaki engin deneyiminden istifade ediyor. Çarpışmanın tipine ve yolcuların araç içerisindeki pozisyonlarına göre şişen iki adet adaptif hava yastığı, ön yolcular için iki adet göğüs/omuz hava yastığı, iki perde hava yastığı, Isofix bağlantı noktaları yer alıyor. Aktif güvenlik konusunda ise Yeni Koleos, en son teknoloji ürünü sistemlere sahip. Elektronik denge kontrolü sistemi, fren destek sistemi, elektronik fren kuvveti dağılımı ve yokuş kalkış desteği standart olarak sunuluyor. Aktif Acil Fren Destek Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Yorgunluk Belirleme Sistemi, geri görüş kamerası, otomatik kısa ve uzun farlar, ön, arka ve yan park sensörleri ve eller serbest park sistemi opsiyonlar arasında yer alıyor. Yeni Koleos, Renault-Nissan İttifakı’nın Renault Espace, Talisman, Kadjar, Nissan X-Trail/Rogue ve Qashqai de dahil olmak üzere pek çok modelinde kullanılan CMF-C/D mimarisi üzerine inşa edildi. Koleos, Çin hariç olmak üzere bütün pazarlara yönelik olarak Busan, Kore’de üretiliyor.

2 MOTOR SEÇENEĞİ VAR

Yeni Koleos, Touch ve Icon olmak üzere 2 ekipman seviyesi ve 2 dizel motor seçeneğine (1.6dCi 130bg X-tronic otomatik 4x2 / 2.0dCi 175bg X-tronic 4x4 otomatik) sahip. Her iki dizel motor da Euro6 ile uyumlu ve Stop & Start, NOx tutucu ve parçacık filtresi ile donatılmış durumda.

1.6 dCi 130bg X-Tronic otomatik 4x2: Bu motor sürüş keyfi ve verimliliği ile biliniyor. Motorun verimli tasarımı sayesinde (kare mimari, downsize edilmiş, turbo şarjlı) Renault’nun motor sporlar dünyasında, özellikle de Formula 1’de elde ettiği deneyimin bir ürünü. Söz konusu motor sadece iki tekerlekten çekişli versiyonlarda sunuluyor. Tronic otomatik vites kutusuyla eşleşen bu motorun azami torku 1,750 ila 2,250 d/d arasında 320Nm.

2.0dCi 175bg X-tronic otomatik 4x4: 2.0 litrelik dizel motor Yeni Koleos’un en güçlü motoru. Azami gücü 3,750 d/d’de 175hp (127kW) olup, maksimum torku 2,000 ila 3,000 d/d arasında 380Nm. . 2.0 dCi 175 X-tronic 4x4 versiyonu tüketici ile buluşuyor.

EKSİKSİZ BİR SUV SERİSİ

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş: “SUV segmenti Türkiye’de son üç yılda kaydadeğer bir artış kaydetti. Bu segment, 2013 yılında binek otomobil pazarından yüzde 11,5 pay alırken 2017 yılında bu pay 16,5’a yükseldi. SUV, Sedan ve Hatchback’ten sonra en çok tercih edilen kasa tipi. D SUV segmenti binek otomobil pazarının yüzde 1,8’ini temsil ediyor. Yeni Koleos'la güçlü bir geriş dönüş gerçekleştiriyoruz. Koleos, bir SUV’dan beklenen Eksiksiz bir SUV serisi sunuyoruz” dedi.


#Berk Çağdaş
#Renault
#Koleos
7 yıl önce