|

Körfeze tanıtıma çıktı sırada Avrupa var

Kordon İstanbul’u satışa çıkarıp, 3 projede inşaata başlayan ve 4 proje için hazırlıkları hızlandıran Ege Yapı, yurtdışı tanıtımına başladı. İlk durak Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt oldu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, hedeflerinin Körfez ülkelerini tamamlayıp Avrupa turuna çıkmak olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:31 - 20/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Körfeze tanıtıma çıktı sırada Avrupa var
​Körfeze tanıtıma çıktı sırada Avrupa var

Yabancı yatırımcılara ve gurbetçilere tanınan birdizi muafiyet ve hakları fırsata çevirmek isteyen gayrimenkul geliştiricisi rotayı yurtdışına çevirdi. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H.İnanç Kabadayı, hükümetin attığı adımların sektörü desteklediğini, olumlu gelişmeler için konut geliştiricilerinin de ürünü tam olarak yabancıya anlatma sorumluluğunun olduğunu söyledi. Yabancı yatırımcıya Türkiye’de gayrimenkul satın almalarının avantajlarını anlatmak için tanıtım turuna start verdiklerini belirten Kabadayı, “Şu ana kadar Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt’e gittim. Hedefim Körfez ülkelerini tamamlayıp sonbahardan sonra Avrupa turuna başlamak. Yaptığımız tanıtım turlarında projelerimize ilginin yoğun olduğunu görüyoruz. KDV avantajı ve vatandaşlık hakkı satışta etkili oluyor” dedi.

Yabancı satışları artacak

Bir dönem yavaşlayan yabancıya gayrimenkul satışlarında da yukarı yönlü bir hareketlilik olduğunu belirten Kabadayı, bu artışın önümüzdeki süreçte TUİK rakamlarına da yansıyacağını söyledi.

Yeşil yol cezbediyor

İnanç Kabadayı, Kordon İstanbul projesinde de yabancıya konut satışının arttığını vurguladı. Projeyi cazip kılan birçok neden olduğunu belirten Kabadayı, proje çevresinde 9 kilometrelik kesintisiz bir yeşil koridorun ortaya çıkacak olmasının da güçlü nedenler arasında yer aldığını söyledi. Kaadayı, “Sadabad Deresi’nin ıslah projesi tamamlandığında bölge aktif yaşamın merkezi olacak. Eyüp ve Sarıyer’deki ormanları, yeşil bir koridor eşliğinde Haliç ile buluşturmayı amaçlayan projeyle bu bölge yemyeşil bir ekolojik alana dönüşecek” dedi.

Yüzde 30’u satıldı

Kabadayı, kısa sürede satışa çıktıkları ilk etap konutların yüzde 30’unun satıldığını kaydetti. 820 milyon lira yatırımla toplam 2 etap ve 10 bloktan oluşan projede 1+0’dan 4+1’e kadar bahçeli veya teraslı olmak üzere farklı formatlarda 559 konut ve 55 mağaza yer alıyor. Metrekare birim fiyatları 7 bin 200 liradan başlangıç gösteren projede şirket bünyesinde 40 ay vade farksız taksit imkanı da sunuluyor.

Beyoğlu'na karma proje

Şirket, bu yıl 8 proje hedefiyle yola çıktı. projeden üçünün inşaatı başladı. Kabadayı, "Projelerin ikisi Çekmeköy’de olacak. Diğerleri Üsküdar Beylerbeyi, Ataşehir, Fatih, Maslak ve Beylerbeyi’nde yükselecek. Beyoğlu projemiz ise 15 bin metrekare arsa içinde karma bir yapıdan oluşacak” bilgisini verdi.


#Körfez
#Avrupa
7 yıl önce