|

Kruvaziyere teşvik

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, kruvaziyerlerle turist getiren işletmelere yolcu başına 30 dolar teş- vik getirecek kararnameyi tamamladıklarını açıkladı. Kararname, ilk Bakanlar Kurulunda imzaya açılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2017 Cuma
Güncelleme: 02:24 - 14/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
Kruvaziyere teşvik
Kruvaziyere teşvik

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, kruvaziyerlerle turist getiren işletmelere yolcu başına 30 dolar teşvik vermek üzere, bakanlar kurulu kararını hazırladıklarını söyledi. “Turizm Sektörü Buluşması”na için gittiği Muğla’nın Bodrum ilçesinde kurvaziyere teşvik müjdesini veren Avcı, "İnşallah önümüzdeki bakanlar kurulunda sonuçlandırırsak, kruvaziyer için de iyi bir teşvik olacaktır” dedi.

MALİYE İLE GÖRÜŞME TAMAM

Kruvaziyer turizminin çok önemli olduğuna işaret eden Avcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Maliye Bakanlığı ile olumlu bir görüşme yaptıklarını belirtti. Avcı, özellikle Muğla bölgesinin bu konuda yapabileceği çok şey olduğunu vurguladı.


Turizm gündemine ilişkin konuşan Avcı, Türkiye’nin artık deniz, kum, güneş üçlüsüyle yetinmeyerek farklı turizm pazarlarında rekabete girmesinin önemine değindi.

  • Charter uçaklara 6 bin $'lık yakıt desteğinin turizmi rahatlattığını belirten Bakan Avcı, “Yıl boyunca uçaklara yakıt desteği vereceğiz. Sadece charter uçuşlarına değil, tarifeli uçuşlara da veriyoruz” dedi.
DÜĞÜN TURİZMİ ARTTI

Özellikle Japonların arkeolojik turizme, Çinlilerin de kültür turizmine meraklı olduğuna dikkati çeken Avcı, Marmaris’te Hindistan’dan gelen düğün sektörü temsilcileriyle de görüştüklerini anlatarak, “Hindistan’daki üst gelir grupları arasında Türkiye’de düğün yapmak, balayı geçirmek bir prestij meselesi haline gelmeye başladı. Antalya, Alanya bu konuda iyi durumda. İnşallah Muğla da bu pastadan pay alacak" diye konuştu.

#​Kültür ve Turizm Bakanı
#Nabi Avcı
#Kruvaziyer
7 yıl önce