|

Küresellik için yerinde üretim

Yerli ve yabancı markaları bünyesinde toplayarak 130 ülke ile direkt ticaret yapan Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, küresel şirket olmak için yerinde üretimle hedef tüketiciye yakın olmanın şart olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:16 - 20/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Murat Ülker, Numan Kurtulmuş
Murat Ülker, Numan Kurtulmuş

Yıldız Holding 25'i yurt dışında toplam 77 fabrikada bisküviden çikolataya, süt ve süt ürünlerinden makarnaya, gıda perakendeciliğine kadar geniş yelpazedeki üretimiyle 50 bin çalışanıyla dünyada 4 milyar insana hizmet ediyor. Dünyaya açılmanın kapısı olarak gördükleri Suudi Arabistan'daki operasyonlarını ve gelecek projeksiyonlarını paylaşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Biz Türkiyeli global bir şirketiz. Global bir şirkete dönüşmenin başlangıç noktasındayız. Yıldız Holding'in global yolculuktaki ilk noktası Suudi Arabistan. Bu topraklar bize bereketli geldi” dedi.



Global şirket olmanın inceliklerini anlatan Murat Ülker, “Ülker, Godiva, United Biscuits yolculuğumuzda, geriye dönüp baktığımda en önemli şeyin pazarı iyi anlamak olduğunu düşünüyorum. Yani tüketiciye yakın olmak, onun alışkanlıklarını bilmek, raflara hakim olmak, rekabeti iyi analiz etmek, doğru fiyat stratejileri izlemek, distribütör ve tedarik zincirini iyi kurgulamak” değerlendirmesinde bulundu.



Sabri Ülker'e Vefa Ödülü


İlim Yayma Vakfı'nın 46'ıncı Genel Kurulu toplantısı, dün Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı toplantıda İlim Yayma Vakfı'nın mevcut başkanı ve önceki dönem başkanlarına Vefa Ödülü verildi. Vakfın ilk başkanı merhum Sabri Ülker'e verilen ödülü oğlu Murat Ülker aldı. Ödülü vakıf adına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş verdi. Bu ödülü almanın onur olduğunu belirten Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, "Babamı hatırladıkları ve böyle bir vefa gösterdikleri için, İlim Yayma Cemiyeti'ne ve Vakfına ve ödülü takdim eden ve bu hizmetlerin en önemli destekçisi olan Sayın Numan Kurtulmuş'a teşekkür ederim'' dedi.







#Yıldız Holding
#Murat Ülker
#Küresel
#İlim Yayma Vakfı
7 yıl önce