|

Lüks sınıf can çekişiyor

Geçtiğimiz yıl toplamda 5 bin 21 adet satan ultra lüks F segmenti can çekişiyor. İkinci el lüks araçlarda Türkiye’de söz sahibi olan S&S Motors, yüzde 35’lik düşüş sebebiyle satacak araç bulmakta zorluk çekiyor. Genel Müdür Ferhat Albayrak, “Yeni araç temin edememe tehdidiyle karşı karşıyayız” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:02 - 20/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Piyasada araç bulunamıyor
Piyasada araç bulunamıyor

Türkiye'de elektrikli otomobillerin lideri Tesla'nın temin edildiği nadir yerlerden olan ve lüks segmentin ikinci elde söz sahibi S&S Motors otomotiv gazetecileriyle bir araya geldi. Lüks pazarını değerlendiren S&S Motors Genel Müdürü Ferhat Albayrak, dramatik bir tablo ortaya koydu. Lüks araçların geçen yıl 5 bin 21 adet sattığını hatırlatan Albayrak, yüzde 35 düşüş olduğunu hatırlatarak, “Pazarda markaların distribütörleri bu araçları satamazken biz nasıl satacağız? Satacak araç bulmakta zorlanıyoruz” açıklamasında bulundu.



PAZARDA DRAMATİK DÜŞÜŞ


S&S Motors olarak 2016 yılını bin 61 adet araçla kapattıklarını aktaran S&S Motors Genel Müdürü, artık lüks kavramının değiştiğini sözlerine ekledi. Ferhat Albayrak, “Lüks otomobil üreticisi diye adlandırdığımız markaların çoğu artık orta segmentte söz sahibi olmaya başladılar. Pazarın dinamikleri sebebiyle ufak hacimli motorlara yöneldiler. Yani ağırlıklı satışları 1.6 litre hacimli modeller oldu. Böyle bir otomobile lüks demek bizim için çok doğru değil. S&S Motors olarak lüks tanımlaması yapabileceğimiz araçlar 3 litre ve üzeri silindir hacimli araçlardan oluşuyor. 3 litre üzeri araç satışı geçen yıl 2 bin 800 adet. Türkiye'de artık lüks otomotiv satışları dramatik bir şekilde düşüyor. Biz de en kuvvetli olduğumuz alanda artık yeni araç temini edemez tehdidiyle karşı karşıya kalıyoruz” diye konuştu.







EN FAZLA MERCEDES SATILDI


Lüks segmentte yüzde 24 pay ile en fazla Mercedes sattıklarını söyleyen Albyarak, ikinic sırayı ise yüzde 17 ile BMW'nin aldığının altını çizdi. Albayrak sözlerine şöyle devam etti: “Geçen yıl yaklaşık 110 adet civarı Porsche sattık. Porsche'nin geçen yıl ülkemizde toplam sıfır araç satışı 810 adet civarı oldu. Porsche'nin yaklaşık 800 adet satışının zaten çoğu Macan, Cayenne ve Panamera gibi modeller. Porsche'nin en kuvvetli spor otomobili 911'in satışları geçen yıl sadece 28 adet. Kesinlikle distribütörlerin performansını eleştirmiyorum. Sadece ortaya örnek bir tablo koyuyorum ve lüks pazarın daraldığını söylüyorum.”



PREMİUM'A 45 MİLYON LİRALIK YATIRIM


Pazarın ilerleyen zamanlarda daha da daralacağını ve premium segmente daha fazla yatırım yapacaklarını belirten Ferhat Albayrak, daha fazla araç satmayı planladıklarını aktardı. Albayrak, “Hedefimiz için filo şirketleriyle anlaştık. Artık filo kiralama şirketlerinin kiradan dönen düşük kilometreli ikinci ellerini önceden anlaşma yoluyla kendimize bağlıyoruz. Bu yeni genişleme ve büyüme stratejimizle beraber artık yepyeni showroom yatırımımız olacak. 4. Levent'te yaklaşık 5 bin metrekarelik bir alan satın aldık. 2018 yılında devreye girecek. 45 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Yeni yatırımla yıllık satış oranımızı yüzde 100 arttırıp 2 binli adetlere ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.



KLASİK OTOMOBİLLER YATIRIM ARACI OLDU


Firma olarak klasik araç sattılarını da sözlerine ekleyen S&S Motors Genel Müdürü Albayrak, “Dünyanın gerçekten hangi kriterleriyle bakaranız bakın en çok para kazandıran yatırım aracı klasik otomobillerdir. Klasik otomobille çok alakası olmayan ya da tecrübesi olmayan müşterilerimizi uluslararası anlamda bir yatırım aracı olarak motive ettik. Ayrıca ayda ortalama 2 klasik otomobil satmaya başladık. Klasik bir Ferrari 250 GTO'yu 30 milyon dolara alan birisi 5-10 yıl aralığında bunu iki katına satabiliyor. Şu anda 25 adet klasik otomobilimiz var. Elektrikli otomobillerin geleceğinin de farklı olacağını düşünüyoruz. Tesla ilgi gösterilen markaların başında geliyor. Geçen yıl 7 adet Tesla sattık” dedi.








#S&S Motors otomotiv
#Ferhat Albayrak
7 yıl önce