|

Masrafta 19. olduk

Türkiye, düşük bakım ve onarım maliyetlerinin etkisiyle toplam aylık araç sahipliği maliyetinde, araştırma yapılan 24 Avrupa ülkesi içinde 19. sırada yer alarak, ekonomik ülkeler arasında yer aldı. Yakıt maliyetinde ise İtalya, Yunanistan ve Portekiz'in ardından 4'üncü olduk.

Yeni Şafak
04:00 - 13/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:53 - 13/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye, düşük bakım ve onarım maliyetlerinin etkisiyle toplam aylık araç sahipliği maliyetinde 19. sırada yer aldı.
Türkiye, düşük bakım ve onarım maliyetlerinin etkisiyle toplam aylık araç sahipliği maliyetinde 19. sırada yer aldı.

LeasePlan'in 2016 CarCost (Otomobil Maliyeti) Endeksi açıklandı. Çalışmanın 2016 sonuçlarına göre en yüksek otomobil sahipliği maliyeti, benzinli otomobillerin aylık 708 avroluk ortalaması ile Norveç oldu. Norveç, bu sonuç ile aylık 364 avroluk ortalama benzinli otomobil sahipliği maliyeti en ucuz ülke unvanına sahip Macaristan'ı ikiye katladı. Hollanda, aylık 695 avroluk dizel araç sahipliği maliyeti ile Avrupa'nın bu alanda en pahalı ülkesi oldu. Avrupa'nın en ucuz aylık dizel otomobil sahipliği maliyeti unvanı ise 369 avro ile yine Macaristan'ın oldu. Türkiye, düşük bakım ve onarım maliyetlerinin etkisiyle, araştırma yapılan 24 Avrupa ülkesi içinde 19'uncu sırada yer alarak, ekonomik ülkeler arasında yer aldı. Ortalama otomobil sahipliği maliyeti, araştırma yapılan en pahalı ve en ucuz Avrupa ülkeleri arasında küçük sınıf otomobil kategorisinde ayda 344 avroya kadar farklılığın olabileceğini ortaya koyuyor.



EN PAHALISI İTALYA EN UCUZU POLONYA


Türkiye, aynı çalışmanın yakıt maliyeti endeksi bölümünde ise yine 24 ülke içinde İtalya, Yunanistan ve Portekiz'den sonra 4'üncü sırada yer aldı. Türkiye'yi Avusturya izledi. Benzinde İtalya aylık 136 avro ile lider olurken, 54 avro ile Rusya en ucuz yakıt alan ülke oldu. Dizel yakıtta ise en ucuz ülke ayda 49 avro ile Polonya oldu.


#Türkiye
#Yakıt
#Avrupa
#İtalya
7 yıl önce