|

Milli buğdaya 4 yeni çeşit

Milli tohum üretme çalışmaları kapsamında geliştirilen 'Meltem', 'Doruk', 'Ünsal' ve 'Poyraz' isimli buğday tohumları, tescil edildikten sonra toprakla buluşacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:24 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Milli buğdaya 4 yeni çeşit
Milli buğdaya 4 yeni çeşit

Milli buğday üretimine yönelik AR-GE çalışmaları son hız devam ediyor. Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından sürdürülen milli tohum üretme çalışmaları kapsamında geliştirilen “Meltem, Doruk, Ünsal ve Poyraz" isimli 4 yeni buğday tohumu, toprakla buluşmak için gün sayıyor. Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Buğday Şube Şefi Ziraat Yüksek Mühendisi Rıza Ünsal, “Şu anda da 3 tane ekmeklik buğday, 1 tane de makarnalık buğday olmak üzere 4 tane adayımızın tescil süreci devam ediyor. Bunlar önümüzdeki yıllarda çiftçimizin hizmetine girecektir” dedi.

“Meltem, Doruk,
Ünsal, Poyraz”

Ünsal, tescil aşamasında olan tohumlardan 'Meltem', 'Doruk', 'Ünsal'ın beyaz taneli ekmeklik buğday, 'Poyraz'ın ise makarnalık buğday çeşidi olduğunu ifade etti. Tohumların dayanıklılık potansiyelinin yüksek olduğunu aktaran Ünsal, “Verim olarak çiftçimizi tatmin edecek adaylar, kalite olarak da sanayicimize kalite sağlayacak olan çeşit adayları” diye konuştu.

#Türkiye
#Buğday
#Ege
7 yıl önce