|

Milyoner Araplar sıraya girdi

Türkiye’den vatandaşlık hakkı elde etmek isteyen bin 500 Suudi Arabistanlı milyoner şartların tam olarak işlemesini bekliyor. Türkiye’ye doğrudan ve dolaylı yaklaşık 2 milyar dolar getiren Merosa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Katipoğlu, körfez ilgisinin çok daha yukarı taşınabileceğini söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:09 - 3/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Yusuf Katipoğlu
Yusuf Katipoğlu

Yabancıya konut satışında atılan bir dizi yenilik meyvelerini vermeye başladı. Türkiye’den konut alımları yeniden hızlandı. Bu yılın sonunda yabancıya konut satışında yeni bir rekorun kırılabileceği belirtiliyor. Ancak bunun için alınan yeni kararların bir an önce uygulamaya girmesi gerekiyor. Konunun taraftarları vatandaşlık hakkı ile ilgili nasıl bir yol haritası izleneceğinin hala net olmamasından şikayet ediyor. Bürokratik olarak işleyişin hızlanması gerektiğine vurgu yapan Merosa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Katipoğlu, en az 1500 Suudi Arabistanlı milyonerin ev alma talebi olduğunu, ancak yönetmeliklerin tam olarak işlemediğini söyledi. Katipoğlu, “Vatandaşlık hakkı ile ilgili ilk açıklamalar olduğunda beni en az 1500 kişi aradı ve Türkiye’den ev almak isteğini bildirdi. 300 bin dolara vatandaşlık verilmesi durumunda ise rakam en az yüzde 50 artar” dedi.

Büyük projeleri
kolluyorlar

Türkiye’ye önce gayrimenkul satın alarak giren körfez yatırımcısının Türkiye ile ilgili yatırım kararlarının da değiştiği gözleniyor. Daha önce sadece gayrimenkul satın alan körfez yatırımcısı şimdilerde milyon dolarlık ev almanın ötesinde çok daha büyük projelere doğrudan yatırımcı olmak için fırsat kolluyor. Tüm bunlar da yabancı yatırımcının Türkiye’ye olan güveninin bir göstergesi. Yusuf Katipoğlu, kendilerine bu konuda da çok sayıda telefon geldiğini söylüyor. Yusuf Katipoğlu, “Biz de grup olarak Türkiye’ye 4 yılda 700 milyon dolarlık yatırım yaptık. Türkiye’de aracılık ettiğimiz çeşitli alanlardaki yatırımların büyüklüğü de 1 milyar doları buldu” dedi.

Enerji radarda

Türkiye’ye ilgi sadece arazi alıp proje geliştirmeyle sınırlı değil. Yenilebilir enerji ve tarım alanlarına yatırım yapmak isteyen çok sayıda Körfez yatırımcısı var. Merosa’da yenilebilir enerji alanında yabancı ortaklarıyla birlikte Türkiye’de rüzgar ve güneş enerjisine yatırım yapacak. Yusuf Katipoğlu, Merosa Enerji adında bir şirket kurduklarını söyledi. Katipoğlu, “İlk yatırımımız kısa bir süre içinde start alacak. Çanakkale’de 300 milyon dolarlık rüzgar enerjisine yatırım yapacağız. Urfa’da da 200 milyon dolarlık güneş enerjisi yatırımımız olacak” bilgisini verdi.

Şirketin amiral gemisi gayrimenkul

Farklı yatırımlara yelken açsa da Merosa’nın amiral gemisi gayrimenkul olarak özetleniyor. Yusuf Katipoğlu, bugüne kadar 3 projenin tamamlanıp teslim edildiğini söyledi. Teslim edilen projeler Sapanca Maşukiye’de 4 villalık site, İstanbul’da Katay Gayrimenkul ile birlikte yaptığı 32 villalık Arterium, Akçay’da 2 malikane olarak özetlendi. Şirketin halen devam eden 5 projesi bulunuyor. Bunlar da Sapanca’da 5 yıldızlı 234 yataklı otel, yine aynı bölgede 37 villadan oluşan ve tamamı otel mantığı ile işletilecek olan Andalusıa villaları, İstanbul Güneşli’de akıllı ve yeşil konseptiyle yükselen 1+1 ve 2+1 tip konutlardan oluşan Güneşli Tower, Ümraniye’de ruhsat aşamasında olan Merosa Internatıonel Tower ve Nef’le hasılat paylaşım modeliyle inşa edilecek olan karma yapı olarak sıralanıyor. Şirketin Sapanca’da 7 yıldızlı otel projesi de bulunuyor.

Çanakkale gözde

Üst gelir grubuna hizmet veren Arap yatırımcılara proje yaptıklarını vurgulayan Yusuf Katipoğlu, Çanakkale’nin yeni gözde şehir olduğunu söyledi. Çanakkale köprüsüyle bölgenin değerlendiğine dikkat çeken Katipoğlu, bölgede 550 bin metrekare arsa stokları bulunduğunu kaydetti.

#Suudi Arabistan
#Milyoner
#Yatırım
7 yıl önce