|

MIPIM’de Türkiye şovu

Dünyanın 90 ülkesinden varlıklı yatırımcıları bir araya getiren uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM, bugün Fransa’nın Cannes kentinde kapılarını açtı. Türkiye’nin cazibe merkezleriyle tanıtılacağı fuarda, İstanbul ise “İki kıta tek şehir” temasıyla yatırımcıyı çekecek.

Yeni Şafak
04:00 - 14/03/2017 Salı
Güncelleme: 02:21 - 14/03/2017 Salı
Yeni Şafak
MIPIM’de Türkiye şovu
MIPIM’de Türkiye şovu

Her yıl geleneksel hale gelen ve varlıklı yatırımcıları bir araya getiren MIPIM, Fransa'nın Cannes kentinde kapılarını açtı. 4 gün boyunca sürecek fuara 90 ülke projeleri ve şehirleriyle yatırımcıların karşısına çıkacak. Her yıl 23 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, Türk katılımcılar da yabancı yatırımcılara Türkiye'de cazibe merkezleri, büyük şehirler ve dev projeleri tanıtarak, Türkiye'de yaşamanın avantajlarını anlatacak. İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından hazırlanan İstanbul çadırında ise İstanbul'un tüm güzellikleri, tarihi binaları ve satışa hazır projeleri dev İstanbul maketi üzerinden yabancı yatırımcılara tanıtılacak.



İSTANBUL'A AŞIK OLACAKLAR


İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “İki Kıta Tek Şehir temalı İstanbul Çadırı'na gelecek fuar ziyaretçileri, önce İstanbul'a aşık olacak ardından da İstanbul'daki projeleri tanıma imkanı bulacaklar. Bilhassa varlıklı yatırımcılar için 'bir İstanbul rüyası' oluşturmak istedik ve çadırımızda da bunu yansıttık. İTO'nun kurduğu çadır bu yıl da sadece Paris ile Londra gibi önemli finans başkentlerinin yer alabildiği sahil şeridinde bulunuyor. Son iki yıldır yaşayan İstanbul maketi ile fuarda önemli bir imaj kampanyası yürüttük. Bu yıl ise İstanbul gayrimenkul çadırında kent maketinin yanı sıra ikili görüşmelere ağırlık vereceğiz” dedi.







Boğaz'da çay teklifi


Türkiye, yatırım yoluyla vatandaş olma hakkını tanıyan fırsatı fuarda yabancılara anlatacak. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, "Yatırımcıya 'Akşam çayınızı Türkiye pasaportunuzla İstanbul Boğazı manzaralı evinizde yudumlayın' diyerek Türkiye'de yatırım yoluyla vatandaş olma fırsatını anlatacağız." ifadesini kullandı.







Türk doğal taşları görücüye çıktı


İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, MIPIM 2017'de 400'ü aşkın renk ve desendeki Türk doğal taşlarını tanıtacak.İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu yaptığı açıklamada MIPIM'in farklı ülkelerden mimar, müteahhit ve sektör temsilcilerini bir araya getirdiğini belirterek, fuarda Turkish Stones markasını ve 400'ü aşkın renk ve desendeki Türk Türk doğal taşlarını potansiyel müşteri kitlesine tanıtacaklarını söyledi.





YENİ ŞAFAK MIPIM EKİ İLE FRANSA'DA


Yeni Şafak Mipim eki ile Fransa'ya çıkarma yaptı. MIPIM Yapı İnşaat fuarı için hazırlıklarını tamamlayan Yeni Şafak, özel ekini yayınladı. Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen fuar dolayısıyla hazırlanan ekte Türkiye'nin yapı, gayrimenkul potansiyeli anlatıldı. Ekte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değerlendirme yazısı yeraldı. 16 sayfa renkli çıkan Yeni Şafak Mipim ekinde Türkiye'nin en özel projeleri görücüye çıktı.





MIPIM RAKAMLARLA


*23.000 ziyaretçi


*2.600 stand açan firma


*90 ülke


*Ülke bazında katılımda Türkiye 5'inci sırada


*1.000'den fazla proje


*150 network etkinliği


*100 konferans


*5.300 uluslararası yatırımcı


*1 milyon kartivizit alışverişi













#Fransa
#Cannes
#MIPIM
#Yeni Şafak
7 yıl önce