|

Moody’s İngiliz ekonomisi için 'temkinli iyimser'

Moody’s İngiltere’de genel ekonomik görünümün güçlü büyümeye işaret ettiğini, Avrupa Birliği ile müzakerelerin başarsızlıkla sonuçlanması halinde risklerin oluşabileceğini duyurdu.

Yeni Şafak
17:31 - 16/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:33 - 16/03/2017 Perşembe
AA
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere'de genel ekonomik görünümün güçlü büyümeye işaret ettiğini açıkladı.



Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's açıklamasında, bu yılın başında İngiltere ekonomisindeki verilerin güçlü büyüme işaret ettiği, İngiltere'nin AB'den çıkış kararının ekonomi üzerindeki etkilerinin "ılımlı ve yönetilebilir" seviyede olduğu kaydedildi.



Konuya ilişkin açıklamada, EMEA Bölgesi Başanalisti Collin Ellis, "Buna rağmen eğer İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB) ile müzakereleri başarısızlıkla sonuçlanırsa, aşağı yönlü riskler oluşabilir. Makro ekonomik koşullar 2016 yılının haziran ayından bu yana kadar güçlüydü. İş aktivitesi göstergeleri ve konut fiyatları 5 yıllık ortalamanın seviyesinde seyrediyor. Buna rağmen referandumdan bu yana hizmet sektöründeki toplam yatırımlar ve sermaye harcamaları düşüş gösterdi." ifadesine yer verildi.



İngiltere Başbakanı Theresa May tarafından bu ay içerisinde 50. Madde'nin yürürlüğe sokulmasının bir sonraki adım olduğu, İskoçya Bölgesel Başbakanı Nicola Sturgeon tarafından talep edilen ikinci bağımsızlık referandumunun ise yapılabilmesi için İngiliz hükümetinin onay vermesinin gerektiği vurgulandı.





#Moody’s
#İngiliz ekonomisi
#AB
7 yıl önce