|

Nissan krizinde şok iddia: 20 yıl boyunca uygunsuz denetimden geçti

Dün tüm dünyada bomba etkisi yaratan Nissan krizinde flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son iddialara göre şirketin Japonya’da satılan tüm araçları 20 yıl boyunca uygunsuz denetimden geçti.

Yeni Şafak
12:01 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 12:04 - 20/10/2017 Cuma
Diğer
Nissan krizinde yeni gelişmeler ortaya çıkıyor.
Nissan krizinde yeni gelişmeler ortaya çıkıyor.

Dünyanın önde gelen Japon otomotiv devi Nissan, dün yaptığı açıklamada kendi ülkesi Japonya’da tüm üretimini askıya aldığını duyurmuştu.

Şirket
buna neden olarak da ülkedeki üç fabrikasında araçların yetki verilmeyen kişilerce son kontrolünün yapıldığının ortaya çıkmasını göstermişti.

Yeni gelen şok iddialara göre ise bu uygunsuz denetimler, Nissan’ın 20 yıldır ürettiği tüm otomobillerde yapıldı. Milliyet'in haberine göre, skandal ardından Japonya’daki 1,2 milyon aracını da geri çağıran ülkenin en büyük ikinci otomobil üreticisi Nissan, iddialara göre yaptığı iç soruşturmada 20 yıldır Japonya’da ürettiği ve bu ülkede sattığı tüm araçlarında Japonya Ulaştırma Bakanlığı’nın gerekli kıldığı şartları karşılayacak uygun denetimlerin yapılmadığını ortaya çıkardı.

Japonya Ulaştırma Bakanı Keiichi Ishii ise bugün yaptığı açıklamada şirketin ülkedeki fabrikalarını incelemeye devam ettiklerini söyledi.

#Japonya
#Nissan
#Araç denetimi
7 yıl önce