|

Otelciler Booking'e çözüm bekliyor

Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerinin durdurulmasının ardından yaşanan rezervasyon kayıpları nedeniyle otelciler sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Booking.com üzerinden rezervasyon yaptıramamanın oteller açısından kayba neden olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2017 Pazar
Güncelleme: 01:57 - 18/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Otelciler Booking'e çözüm bekliyor
​
​Otelciler Booking'e çözüm bekliyor ​

Ayık, bu durumdan büyük otellerin ve küçük otellerin etkilendiğini aktardı.

Tedbir kararı kaldırılmalı

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır ise geleneksel satış kanallarının hızla yerini teknolojiye bıraktığı bugünlerde dünya turizminde söz sahibi ülkeler arasında yer alma hedefi olan Türkiye’nin küresel gelişmelerin karşısında olmak gibi bir uygulamaya geçeceğinin beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Küçük Oteller Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelik, küçük otellerin, büyük oteller gibi tur operatörleri veya seyahat acentalarıyla çalışmadığını, daha çok Booking.com gibi online rezervasyon kanallarıyla satış yapabildiğini vurgulayarak, “Bu durumdan çok rahatsızız ve turizmimiz olumsuz etkilenmiştir. Birçok otelimiz sıkıntı içerisindedir. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz. Çünkü bazı bölgelerimizde 2-3 ay turizm yapıp ailesini, çalışanlarını geçindiren onlarca otel ciddi bir kriz yaşamaktadır. Biz Booking.com’un bir an önce açılmasını arzu ediyoruz. Rezervasyonlarda yüzde 50-60 düşüş var, destek bekliyoruz” diye konuştu.

#Otel
#Booking
7 yıl önce