|

Perakende devi yeniden açılıyor

60 bin kişiyi borçları yüzünden mağdur eden perakende zinciri Esse, yeniden yapılandırıldı. Yıllık 300 milyon lira cirosu olan şirket kapanınca mevcut sektörde yüzde 35'lik çöküntü yaşandı. Bunun üzerine işbirliğine varan tedarikçiler, şirketi Batu-Esse adıyla hizmete açtı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/03/2017 Cuma
Güncelleme: 11:52 - 17/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Perakende devi yeniden açılıyor
Perakende devi yeniden açılıyor

Borçlarından dolayı kapanan ev ürünleri perakende zinciri Esse, tedarikçilerin işbirlikleri sayesinde yeniden hayata geçiriliyor. 60 bin kişinin mağduriyet yaşadığı şirket, yapılandırılarak Batu-Esse adıyla sektörde faaliyet gösterecek. Geçtiğimiz yıl kapanan şirket, mevcut sektörün yüzde 35'lik bir kısmına ekonomik çöküntü yaşatmış, sarmal etkinin daha da büyüyeceği endişesi ortaya çıkmıştı.



TEKNİK HAZIRLIKLAR TAMAM


Bunun üzerine devreye giren Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON); hukuki, mali ve teknik hazırlıkları tamamlanan Batu-Esse yapılanmasının temelini attı. Batu-Esse'nin inşa edilmesi ve Türkiye ekonomisine kazandırılması için yapılacak çalışmalar ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca'nın katılımıyla dün İstanbul'da düzenlenen bir toplantıda açıklandı.



AYAĞA KALKACAK


Amaçlarının bu işkolunu yeniden canlandırmak değil orta vadede bir dünya markası haline getirmek olduğunu ifade eden Başkan Koca, sosyal proje olarak tanımladığı girişim için hukuki süreci başlattıklarını belirtti. Batu Holding Avukatı Serbülent Baykan ise şunları kaydetti: “207 mağazadan 300 satış noktasına ulaşmayı hedefliyoruz. Bin 750 personel ve 7 bin 500 tedarikçiden oluşan şirketi ayakta tutacağız."



Yıllık cirosu 300 milyon


Semih Şeftali'nin 2002'de kurduğu Esse zaman içinde 207 mağazaya ulaştı. 2016'nın Şubat ayında ise Esse için yeni bir süreç yaşandı. Şeftali, Esse'yi, H. Erhan Abaz, A. Cüneyt Yağcı ve Atilla Okumuş'a sattı. 300 milyon lira yıllık ciroya sahip şirket, borçlarını ödeyemeyince kapandı.









#Perakende
#ASKON
#Ciro
7 yıl önce