|

Peugeot Expert çıtayı yükseltti

Yenilikleriyle ticarete yeni bir boyut kazandıran Peugeot Expert, markanın hafif ticari araç pazarındaki payını da artıracak. Expert, 81 bin 500 liradan satışa sunulacak. Peugeot Otomotiv Pazarlama Direktörü Mehmet Akın, “Peugeot hafif ticaride çıtayı yükseltti. Yıl sonuna kadar bin tane satacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:55 - 5/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Peugeot Expert
Peugeot Expert

Peugeot, hafif ticari araç pazarına yeni bir soluk getirme iddiasıyla geliştirdiği yeni Expert ile hafif ticari araç pazarındaki payını artırmayı hedefliyor. Markanın yeni genetik kodlarını bünyesinde barındıran Peugeot Expert, modern ve güçlü tasarımı, yüksek taşıma kapasitesi ve verimlilik seviyesine sahip motorlarıyla dikkati çekiyor. Peugeot Expert, 3 Mart'ta 81 bin 500 liradan Türkiye pazarında satışa sunulacak.



6 BİN ADET PAZAR VAR


Peugeot Otomotiv Pazarlama Direktörü Mehmet Akın, geçen yıl 6 bin küsür civarında K1 panelvan segmentinde araç satıldığını anımsatarak, bu segmentte satışların son yıllarda sürekli artış kaydettiğini söyledi. Peugeot'nun hafif ticari araç pazarında da çıtayı yükselttiğini ifade eden Akın, yıl sonuna kadar bin civarında Expert panelvan satışı yapmayı planladıklarını, bunun da bu segmentte satışların yüzde 10-15'ine tekabül ettiğini bildirdi.



  • Sürgülü kapılara otomatik sensör
  • Eller serbest olarak ayakla kumanda edilen otomatik sürgülü yan kapılar ve beraberinde gelen anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi ile beraber kullanım kolaylığı sağlıyor. Standart arka park sensörüne ek olarak Visiopark 180 derece arka kamera sistemi, zoom özelliği ve beraberinde gelen ilave ön park sensörü ile her tür durumda park manevrası yapmak kolaylaşıyor. Aktif Güvenlik Freni, Sürüş Süresi Uyarısı Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi gibi elektronik sürüş destek sistemleri sürüş güvenliğine katkı sağlıyor.



TİCARİDE EKİPMANLAR ZENGİNLEŞTİ


Yeni Etkili Modüler Platform 2 (Efficient Modular Platform 2-EMP2) üzerine inşa edilen Expert, düşük işletme maliyetiyle hafif ticari araçlar içinde öne çıkarken, zengin ekipman seviyesiyle konfor ve güvenliği sağlıyor. Kompakt, standart ve uzun olmak üzere üç farklı gövde uzunluğuna sahip olan yeni Peugeot Expert, Euro NCAP çarpışma testlerinden de 5 yıldız aldı. Ön bölüm, ön taşıyıcıların genişliği ve kulelerin yüksekliği kadar ön süspansiyon geometrisinin mimarisi de 1,6 litre ve 2,0 litre BlueHDi motorların kullanımına imkan tanıyor. Bir önceki Peugeot Expert versiyonu ile kıyaslandığında yeni platform sayesinde motor seçeneğine bağlı olarak 100 ile 150 kg daha hafif bir yapı ortaya koyuyor. Yeni platform ve verimli motorlar rekor sınıf lideri yakıt ekonomisi değerlerini de beraberinde getiriyor.



OTOMOBİL KONFORU EXPERT'E AKTARILDI


Ön farlarıyla Peugeot'nun kompakt sınıf modeli 308'i andıran yeni Peugeot Expert'in yeni Peugeot 2008 SUV'da ilk kez tanıtılan yüksekte konumlandırılan ön ızgarası güçlü bir ön görünüme ve petek dokulu ızgaranın ortasında konumlandırılan kabartmalı “aslan” logosu ise marka aidiyetine dikkat çekiyor. Yeni Peugeot Expert; kompakt ve uzun olmak üzere iki farklı gövde uzunluğu ile Türkiye'de satışa çıkacak. Kompakt gövde tipi 4,6 metre uzunluğu ile 5,1 metreküp kargo hacmi ve 3,32 metre kargo uzunluğu sunarken, uzun versiyon ise 5,30 metrelik gövde uzunluğu ile 6,6 meteküpe kadar kargo hacmi ve 4 metreye kadar kargo alanı uzunluğu sunuyor.



  • Sarsıntılar minimuma indirildi
  • Elektrik destekli hidrolik direksiyon sistemi ve direksiyon kutusunun önünde konumlandırılan viraj demirleri dönüş çapını azaltırken, park ve manevraları destekliyor ve düz gidiş stabilitesini artırıyor. Şasi ve bağlantı elemanlarında kullanılan özel filtreleme sistemleri sarsıntıları azaltırken yol tutuşu hassasiyetini artırıyor. Üstte 0,5 litrelik 5 adet su şişesini alabilen soğutmalı toplam 7 litrelik ve altında ise 5 litrelik olmak üzere yolcu tarafında 2 torpido gözü bulunuyor. Ayrıca torpido gözünün üstünde 5 litrelik A4 formatında kapalı bir göz daha yer alıyor. Gösterge panelinin iki yanında yer alan bardaklara 0,5 litrelik birer şişe sığarken orta konsolda ufak eşya saklama gözleri entegre edilmiş durumda. Ön kapılarda 1,5 litrelik 2 şişeyi alabilen 8 litrelik kapı cebi bulunurken, sürgülü yan kapılarda 5 litrelik saklama gözü yer alıyor. 12 Volt ve USB soketleri cep telefonu gibi mobil cihazları şarj etme imkanı sunarken, 11 inçe kadar cep telefonu veya tablet tutucuları ise aksesuar olarak sunuluyor.
#Peugeot
#Expert
7 yıl önce