|

Piyasaya 3 milyar sıcak para girdi

Sanayi Bakanı Faruk Özlü, 114 bin KOBİ’nin kredisini aldığını, 100 binden fazla işletmenin de parasının hazır olduğunu belirtti. Özlü, "10 Mart’tan bu yana piyasaya 3 milyar lira sıcak para girdi" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 00:20 - 4/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Piyasaya 3 milyar sıcak para girdi
Piyasaya 3 milyar sıcak para girdi

Düzce'de basın mensuplarıyla bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOBİ’lere verilen kredilerle ilgili son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar 460 bin 167 KOBİ’den 114 bin 675’inin kredisini aldığı bilgisini paylaşan Bakan Özlü, bu miktarın da 2 milyar 924 milyon lira olduğunu aktardı. 10 Mart'tan bugüne piyasaya yaklaşık 3 milyar lira civarında sıcak paranın girdiğine dikkati çeken Özlü, “Yine 100 binden fazla, bankalarda işlemi bitmiş, parası hazır bekleyen KOBİ’lerimiz var. Onları da krediyle buluşturacağız” dedi.

TÜRKİYE AB'Yİ SOLLADI

Bakan Özlü, Türkiye ekonomisine ve güncel meselelere ilişkin yaptığı değerlendirmede ise, "Önemli bir dönüşümün eşiğindeyiz" ifadesini kullandı. Ülkenin geçen yıl yüzde 2.9 büyüdüğünü belirten Özlü, bu büyüme rakamlarının Avrupa Birliği ülkelerin üzerinde gerçekleştiğini kaydetti.

Türkiye'nin AK Parti ile birlikte 2002'den sonra bir sıçrama yaptığını ifade eden Özlü, şöyle konuştu: "2002'den sonra Türkiye bir hamle yaptı ve düşük gelir seviyesinde ki ülkelerden birisiyken şu anda orta yüksek gelir grubuna sahip ülkelerden birisi haline geldi. Geçen sene Türkiye yüzde 2.9 oranında büyüdü. Her şeye rağmen Türkiye büyüyor. Bu büyüme oranı da aslında Avrupa Birliği ortalamasının çok üzerinde." Toplantıda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de hazır bulundu.

#Sanayi Bakanı
#Faruk Özlü
#KOBİ
#AB
#AK Parti
7 yıl önce