|

PTT elektronik para ihraç edebilecek

OHAL kapsamında yayımlanan 690 sayılı KHK çerçevesinde, elektronik para ihraç eden kuruluşlara PTT eklendi. Yapılan düzenlemeyle PTT, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulundan izin almadan faaliyette bulunabilecek ve elektronik para ihraç edebilecek.

Yeni Şafak
07:27 - 30/04/2017 Pazar
Güncelleme: 07:29 - 30/04/2017 Pazar
AA
PTT, BDDK'dan izin almadan faaliyette bulunabilecek ve elektronik para  ihraç edebilecek. Kanunun diğer hükümlerinin, PTT'ye uygulanmasına ilişkin usul  ve esaslar, BDDK tarafından belirlenecek
PTT, BDDK'dan izin almadan faaliyette bulunabilecek ve elektronik para ihraç edebilecek. Kanunun diğer hükümlerinin, PTT'ye uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, BDDK tarafından belirlenecek

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayımlanan 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde, elektronik para ihraç eden kuruluşlara Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) eklendi. Yapılan düzenlemeyle PTT, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulundan izin almadan faaliyette bulunabilecek ve elektronik para ihraç edebilecek.

690 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, Resmi gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkındaki Kanun'da yapılan düzenleme çerçevesinde, elektronik para ihraç eden kuruluşlara, PTT de ilave edildi.

Ödeme kuruluşu ve elektronik para kuruluşu ile PTT'nin Kanun kapsamındaki denetimi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılacak. PTT, BDDK'dan izin almadan faaliyette bulunabilecek ve elektronik para ihraç edebilecek. Kanunun diğer hükümlerinin, PTT'ye uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, BDDK tarafından belirlenecek. BDDK, Kanun kapsamında kurumca yapılacak denetim sonucunda PTT'nin, bu Kanun kapsamındaki ödeme hizmeti sunma veya elektronik para ihraç etme faaliyetlerini geçici veya süresiz durdurabilecek.

#PTT
#OHAL
#KHK
#Elektronik para
7 yıl önce
default-profile-img