|

Ramazan'da sıkı denetim geliyor

Ramazanda gıda denetimi sıkılaştırılacak. Ramazan kolileri, lokantalar, iftar çadırları, ekmek ve şekerleme üreticileri yoğun bir şekilde denetlenecek

Yeni Şafak
08:24 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:29 - 27/05/2017 Cumartesi
Diğer
Bakanlık, hemen her markette satılan ramazan kolilerini de takibe alacak. Lokantalar ve iftar çadırları yanında ekmek ve şekerleme üretilen yerler yoğun olarak denetlenecek.
Bakanlık, hemen her markette satılan ramazan kolilerini de takibe alacak. Lokantalar ve iftar çadırları yanında ekmek ve şekerleme üretilen yerler yoğun olarak denetlenecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bugün başlayan ramazan ayı nedeniyle gıda hizmeti veren işletmelere yönelik denetimlere ağırlık verecek. Lokantalar ve iftar çadırları yanında ekmek ve şekerleme üretilen yerler yoğun olarak denetlenecek. Bakanlık, bu işyerlerine hijyen ve gıda ürünü denetimi de yapacak. Bakanlık, hemen her markette satılan ramazan kolilerini de takibe alacak. Bu kolilerde, bozulmuş ya da tarihi geçmiş ürün yer alıp almadığı denetlenecek.

İHBARLA DENETİM OLACAK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ramazan ayı nedeniyle gıda denetimlerini artırarak sürdürecek. Bakanlık, iftar çadırı, yemekhane ve lokanta gibi toplu tüketim yapılan yerler ile özellikle ramazan ayında talebin arttığı unlu mamuller, ekmek, pasta ve şekerleme üretim ile satış noktalarına yoğunlaşacak. Bakanlık, bu noktalarda hem hijyen, hem de gıda ürünü denetimi yapacak. Özellikle iftar çadırlarında, yemeklerin hazırlanma, pişirilme, muhafaza ve taşınma şartları detaylı incelemeden geçirilecek. Bakanlık söz konusu işletmelere, ihbar, şüphe ve şikayetle baskınlar düzenleyecek. Bu denetimlerde, ramazan kumanyaları ve iftariyelikler özellikle incelenecek.

KOLİLER MERCEK ALTINDA

Sabah'ın haberine göre, Bakanlık, bu yıl özellikle pek çok market tarafından hazırlanarak satışa sunulan ramazan kolilerini de mercek altına alacak. Yetkililer, ramazan kolilerine yönelik çok sayıda şikayet aldıklarını kaydetti. Bakanlık yetkilileri, vatandaşların da gıda ürünü alırken dikkatli olmasını isterken, "Ürünlerin etiket bilgileri, üretim ile son tüketim tarihlerine dikkat edilmeli" uyarısında bulundu. Bakanlık, geçen yıl Ramazan ayında gıda denetimlerinin sayısını artırarak, 74 bin 619 denetim yapmıştı. Söz konusu denetimler sonucunda 785 işletmeye toplam 3 milyon 827 bin TL idari para cezası uygulanmıştı.

ET FİYATINDA ARTIŞ OLMAYACAK

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Kesimlik hayvanda sıkıntımız yok. Et ithalatı söylemleriyle üreticilerimiz tedirgin edilmezse kırmızı ette bir sorun yaşamayacağız. Dolayısıyla et fiyatlarında da artış beklentimiz yok" dedi. Bayraktar, Ramazan öncesi ile karşılaştırıldığında, market raflarında fiyatı en fazla düşen ürünün yüzde 17.95 ile kuru incir; en fazla artan ürünün yüzde 103.25 ile domates olduğunu ifade etti.

#Ramazan
#Türkiye Ziraat Odaları Birliği
#Ramazan kolisi
#Gıda
#Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
#Denetim
7 yıl önce