|

Rüzgarda önlisans başvuruları inceleniyor

EPDK Başkanı Yılmaz, Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES) için yapılan önlisans başvurularındaki değerlendirmelerin tamamlandığını söyledi.

Yeni Şafak
17:09 - 28/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:17 - 28/11/2015 Cumartesi
AA

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES) için yapılan önlisans başvurularındaki değerlendirmelerin tamamlandığını ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğüne (YEGM) gönderildiğini söyledi.



Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretimi için belirlenen kapasitenin 14 kat üzerinde gelen başvuruların değerlendirme süreci ile ilgili Yılmaz, “3 bin megavatlık kapasitenin tamamı için yapılan ve kapasite büyüklüğü 42 bin megavata yaklaşan bin 99 RES önlisans başvurusundan incelemeye uygun bulduğumuz bin 5'i ile ilgili çalışmaları tamamladık ve teknik değerlendirmenin yapılması için YEGM'e gönderdik” diye konuştu.



YEGM tarafından mevzuata uygun bulunan başvurular, bağlantı görüşünün oluşturulması için TEİAŞ ve ilgili dağıtım şirketine yönlendirilecek.



EPDK, şirketlerin RES ön lisans başvurularını geçtiğimiz nisan ayında başlatmış, TEİAŞ tarafından 2018 yılı sonuna kadar belirlenen 3 bin megavatlık kapasitenin tamamı için kapasite büyüklüğü 42 bin megavata yaklaşan bin 99 RES ön lisans başvurusu almıştı.



#Rüzgar Enerjisi Santralleri
#Rüzgarda önlisans başvuruları
#Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu
#EPDK
8 yıl önce
default-profile-img