|

Sanayi siteleri kent dışına

Türkiye genelinde bin kadar sanayi sitesinin şehir merkezinde kalmasından dolayı taşınması gündemde. Yeni sanayi bölgelerinin alt-üst yapı ve taşınma masrafları 17 milyar lira olarak tahmin ediliyor. Hükümet, OSB kurulması sürecinin kısaltılması için taşınma işine destek vermeyi planlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2017 Salı
Güncelleme: 23:50 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Sanayi siteleri kent dışına​
​Sanayi siteleri kent dışına​

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yeni Şafak gazetesinin geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği Üretim, Yatırım, Reform Paketi hakkında değerlendirmeler yaptı. Türkiye genelinde bin kadar sanayi sitesinin şehir merkezinde kalmasından dolayı taşınmasını sağlayacakları dile getiren Özlü, yeni sanayi bölgelerinin alt-üst yapı ve taşınma masrafları için yüzde 3 faizle 17 milyar lira kadar destek vereceklerini söyledi. TBMM’nin kuruluşunun 97’nci yıldönümü resepsiyonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Özlü, reform paketi ile organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerinin mevcut kapasitelerinin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

50 MİLYAR CİROLU ENDÜSTRİ BÖLGESİ

Düzenleme ile yeni OSB kurulması sürecinin kısaltılmasının ve şehir merkezlerinde kalan sanayi sitelerinin şehrin makul bir uzaklığına taşınmasını sağlayacakların kaydetti.

Özlü, ayrıca Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz, Güney Marmara ve İzmir Çandarlı’da endüstri bölgeleri kuracaklarını kaydederek, “Yaklaşık 40-50 milyar liralık bir cironun döndüğü bölgeler olacak” tespitini dile getirdi. “Yabancıların yatırımlarını çekme imkanı da olacak mı?” şeklindeki bir soruya da şöyle cevap verdi: “Ayrım olmayacak. Michelin lastikleri dahi gelip yatırım yapabilecek.”


TRABZON’DA DENİZ DOLDURULACAK

Petrokimya tesislerine İzmir'in uygun göründüğünü paylaşan Özlü, "Bölgesel kalkınmada ise Trabzon uygun görünüyor. Trabzon’da arazi sorunu var orada denizi dolduracağız” dedi. Özlü, pakette zeytincilik alanlarına ilişkin tedbirlerin de olduğu anlatarak, “Toprak Koruma Kurulu gibi, Zeytin Koruma Kurulu kuracağız" diye konuştu.

#Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı
#Faruk Özlü
#Petrokimya tesisleri
#Sanayi siteleri
7 yıl önce