|

'Sandık'tan ertelenen ev alımı da çıktı

Vatandaşın ev hayali sandıktan çıkan 'Evet' sonucuyla gerçek oluyor. Emlak sektörü temsilcileri istikrar kararıyla ertelenen konut talebinin hayata geçeceğini söylüyor.

Yeni Şafak
07:30 - 18/04/2017 Salı
Güncelleme: 07:32 - 18/04/2017 Salı
Diğer
Sandıktan çıkan ‘Evet’ kararı, Türk iş dünyasında bahar havası oluşturdu.
Sandıktan çıkan ‘Evet’ kararı, Türk iş dünyasında bahar havası oluşturdu.

İş dünyasının önündeki yapısal engelleri ortadan kaldıracak reformların hayata geçirileceği yeni dönemde, yatırımların artıp, ekonominin canlanması bekleniyor. Seçimden çıkan sonucun en fazla Türkiye’nin lokomotif sektörü olan inşaat ve emlak sektöründe görülmesi bekleniyor. Sektör temsilcileri seçimden sonra vatandaşın ertelediği konut alımlarını gerçekleştireceğini ifade ediyor.

PİYASAYI CANLANDIRACAK

Sandıktan Türkiye ve milletin refahı yönünde olumlu bir sonuç çıktığını dile getiren Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, referandum öncesinde yatırımlarını beklemeye alan kitleden geri dönüşler alınacak bir sürece girildiğini kaydetti. İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Celep de Türkiye'nin bu sonuçla, ekonomik hamleleri ve makro seviyede pek çok yatırımı bir bir hayata geçireceğini söyledi.

KALKINMA SÜRECİ BAŞLAR

Akşam'ın haberine göre, sistem değişikliğiyle Türkiye'de büyüme ve kalkınma sürecinin başlayacağına dikkat çeken Celep, bu dönemde inşaatın lokomotif sektör olmayı sürdüreceğini kaydetti. Irmak Group ve Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, demokraside açılan yeni sayfayla iç ve dış büyümenin hızlanacağını, kalkınma hamlelerinin büyük ivme kazanacağını söyledi. Akgül, Irmak Group olarak da faaliyet gösterdikleri tüm sektörlerdeki yatırımlarına 2017 yılında ara vermeden devam edeceklerini belirtti. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Evet kararından sonra Türkiye’de yatırım hamlelerinin hızlanacağını, kesintisiz devam eden büyük alt yapı projeleri sayesinde büyümenin yüzde 2.9’un çok daha üstüne çıkacağını kaydetti. Akbal, tüm işadamlarına daha fazla yatırım yapmaya çağrısı yaptı.

Konut alımları artacak

Türk halkının referandum sonrasında ertelediği yatırımları hayata geçirmeye başlayacağını ifade eden 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar da, açıklamasında şunları kaydetti: “Gayrimenkulde ciddi bir canlanma bekliyoruz. Ertelenen ev sahibi olma hayalini hayata geçirecek olan yatırımlar hem sektörün canlanmasını sağlayacak hem de Türk ekonomisine can suyu katacaktır.”

#Emlak
#Referandum
#Türkiye
7 yıl önce