|

Sıkı duruş Lira'yı olumlu ayrıştırdı

TCMB, sıkı duruşun da etkisiyle, Türkiye’nin döviz kuru ve risk primi göstergelerinde olumlu yönde ayrıştığını bildirdi. İktisadi faaliyetteki toparlanmanın güçlendiğine de işaret edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 05:57 - 23/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Sıkı duruş Lira'yı olumlu ayrıştırdı
​Sıkı duruş Lira'yı olumlu ayrıştırdı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 15 Haziran’daki faiz toplantısına ilişkin Para Piyasası Kurulu ( PPK) özetini yayınlandı. Açıklamada, para politikasındaki sıkı duruşun da etkisiyle, Türkiye’nin döviz kuru ve risk primi göstergelerinde diğer gelişmekte olan ülkelerden olumlu yönde ayrışmaya devam ettiği belirtildi.

RİSKLER ZAYIFLADI

Açıklamada “Yakın dönemde açıklanan göstergeler iktisadi faaliyete dair aşağı yönlü risklerin zayıfladığı ve ekonomideki toparlanmanın yılın ikinci çeyreğinden itibaren güç kazanacağı yönündeki geçmiş değerlendirmeleri teyit etmiştir” denildi. Tüm bunların 2017 yılına ilişkin büyüme görünümünü iyileştirdiğine de dikkat çekildi. Raporda, yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabileceği de vurgulandı.

Kredi büyümesi ılımlı

Kurul, makroihtiyati politikalar ve kredi garanti desteğinin etkisiyle yılbaşından bu yana bireysel kredi ve Türk lirası cinsinden firma kredi büyümelerinde önemli artışlar görüldüğünü rapor etti.

Bunun, bankacılık sistemindeki arz yönlü etkilerin devreye girmesiyle, yerini daha ılımlı bir görünüme bırakacağı öngörüsü de rapora not edildi. PPK, kredilerde kaydedilen canlanmanın toplam talep ve iktisadi faaliyete ne ölçüde yansıyacağının yakından takip edileceğini de bildirdi.

#Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası
7 yıl önce