|

Skoda’nın amirali Octavia yenilendi

Çek üretici Skoda’nın “markanın kalbi” olarak nitelediği ve Türkiye dahil tüm dünyada en çok satan modeli konumundaki Octavia, kapsamlı bir yenilenme operasyonu geçirdi. Tasarımı, iç mekanı ve yeni teknolojik donanımlarıyla fark yaratmaya hazırlanan Octavia, Mart ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:19 - 20/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel
Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel

Skoda'nın en çok satılan modeli olan Octavia, yeni modeliyle birlikte daha çekici bir tasarıma, yeniden gözden geçirilerek daha şık hale gelen iç mekana ve mükemmelleştirilmiş sürüş karakterine sahip oldu. Yenilenmiş haliyle Mart ayından itibaren Türkiye'de de satışa sunulacak olan Octavia, teknolojik donanımlarında da farkını hissettirecek.



FİLODA PAZARINDA İDDİALIYIZ


Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, 3 nesliyle toplamda 5 milyonun üzerinde satış rakamlarına ulaşan Octavia ailesinin kapsamlı bir şekilde yenilendiğini hatırlatarak, “Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de markamızın en çok satan modeli konumundaki Octavia'nın yenilenmiş versiyonu, Skoda'nın bu yılki önemli kozlarından biri olacak” dedi.


Bir önceki yıla göre yüzde 33 büyüyerek geçtiğimiz yılı 28 bin 876 adetlik satışla kapattıklarını, bunun 12 bin 853 adedini Octavia'nın oluşturduğunu hatırlatan Senyücel, “Octavia, perakende satışlarımızın yanı sıra filo atağımızın da önemli bir unsuru. Filo satışlarımızda Octavia'nın önemli bir payı bulunuyor. Yenilenmiş haliyle Octavia'nın, özellikle bu yıl büyüme beklediğimiz filo pazarında önemli bir oyuncu olmaya devam etmesini hedefliyoruz” diye konuştu.







PAZAR %15-20 DARALACAK


Markanın başta Kodiaq ve yenilenen Octavia gibi çarpıcı yenilikler sergileyeceğini belirten Yüce Auto Skoda Genel Müdürü, "2017 yılında, %15-20 seviyelerinde bir pazar daralmasını öngörüyoruz. Daralan Pazar koşullarında öncelikli amacımız 2016 yılında ulaşmış olduğumuz pazar payını muhafaza etmek olacaktır. Yeni modellerimiz ile birlikte yeni açılan ve açılacak Yetkili Satıcılarımızın getireceği hareketlilikle oluşacak talebe bağlı olarak pazar payımızı artırmak için karşımıza çıkacak fırsatları değerlendireceğiz. 2017'nin ilk yarısında pazar sunacağımız Yeni Octavia ve Kodiaq modelleri markamıza gösterilen ilgiye yeni bir güç katacak" şeklinde konuştu.



BAYİ AĞIMIZ GENİŞLİYOR


Yetkili satıcı ağlarının tamamıyla yenilendiğine dikkat çeken Tolga Senyücel, "Daha öncesinde bulunmadığımız Balıkesir, Afyon, Malatya gibi bölgelerde yetkili satıcılarımız hizmete başladı. Bu sinerji ile pazardaki konumumuzu daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Yeniden yapılanmanın sonucunda 40 adet yetkili satıcı sayısına ulaştık. 5 adet daha yetkili satıcı ağımıza katılacak” açıklamasında bulundu.



21 YILDA 5 MİLYONDAN FAZLA OCTAVİA SATTI


İlk nesli 1996 yılında sunulduğundan bu yana 5 milyon adetten fazla satılan Skoda Octavia ve Octavia Combi, üçüncü neslinde gerek görsel gerekse de teknolojik olarak kapsamlı şekilde yenilendi. Octavia, alışılmışın dışında geniş iç mekanının yanı sıra artık üst sınıfta rastlanabilecek yüksek konfor ve güvenlik donanımları sunarak, orta sınıftaki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor. Kapsamlı tasarım yeniliklerinin bir parçası olarak Skoda Octavia'nın ön kısmında geniş radyatör ızgarasının yanı sıra çift parçalı farlar göze çarpıyor.



  • GÜVENLİK STANDARDI DAHA DA YÜKSELİYOR
  • Yenilenme operasyonuyla birlikte, Skoda Octavia ve Octavia Combi modellerine 5 yeni güvenlik donanımı daha eklendi. Bu yeni donanımlar, şehiriçi trafikte, köy yollarında veya otobanda güvenliği artırırken, park manevralarında da ekstra konfor sağlıyor. İsteğe bağlı olarak sunulacak ve Şehiriçi Acil Frenleme fonksiyonuna sahip Ön Bölge Frenleme Asistanı, Yaya Koruma sistemini de içeriyor. Sistem radar sensörleri kullanıyor ve artık karşıdan karşıya geçen yayalara karşı da tepki sağlıyor. Sistem, 10 ile 60 kilometre hızlar arasında çalışırken acil frenleme yapabiliyor.
#Skoda
#Octavia
#Türkiye
7 yıl önce