|

THK’nın mali yapısı güçlenecek

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, THK'nın mali sıkıntılarının çözümlenmesi için yeni kanuni düzenlemelere ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 02:24 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
​THK’nın mali yapısı güçlenecek
​THK’nın mali yapısı güçlenecek

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, THK'nın mali sıkıntılarının çözümlenmesi için hazırlanan 9 maddelik düzenlemenin, torba yasa ile çıkarılması için çalıştıklarını söyledi. Atılgan, hazırladıkları taslağın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ön onayından geçtiğini belirtti. Atılgan, THK Müze ve Paraşüt Kulesi'nde düzenlediği basın toplantısında, kurumun sivil havacılığa katkı sunan çalışmalarından örnekler verdi.

HATA YAPMAMAYA
ÇALIŞIYORUZ

THK Üniversitesinin geçmişteki yönetimden kaynaklanan problemlerinin çözümlendiğini dile getiren Atılgan, "YÖK'ten talep ettiğimiz bin 400 öğrenciden bin 100'üne müsaade edildi. Bir iki yüksek okul izni ile yüksek lisans ve doktora bölümlerinde eğitimlerin başlaması için yürütmenin durdurulması için dava açtık. Geçmişteki hataların yapılmaması için itinayla çalışıyoruz. Üniversiteyi daha iyi konuma getireceğiz." dedi.

Hedef 7 bölgede hizmet

Eskişehir'de gençlere yönelik planör, yamaç paraşütü, model uçak gibi kursların 10'ar günlük kamplar şeklinde ücretsiz düzenlendiğine dikkati çeken Atılgan, bu tür faaliyetlere destek verilmesi halinde bunların daha da genişletilerek yaygınlaştırılacağını belirtti. Gençliğin sigara, uyuşturucu ve içki gibi kötü alışkanlıklarından kurtulması için bu tür faaliyetlerin desteklenmesi gerektiğini dile getiren Atılgan, Türkiye'nin 7 bölgesine yaygınlaştırmak istedikleri bu tür sportif faaliyetlerin, daha fazlasını yapabilecek bilgi birikimine sahip olduklarını kaydetti.


#Türk Hava Kurumu
#Mali sıkıntı
7 yıl önce