|

Toparlanma yılındayız

DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak, İstanbul da yapımı devam eden yeni havalimanına ABD ve İngiltere’nin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2017 Sunday
Güncelleme: 05:05 - 12/02/2017 Sunday
Yeni Şafak
Toparlanma yılındayız
Toparlanma yılındayız

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak, işletmenin Florya'daki tesislerinde havalimanı muhabirleriyle bir araya geldi. Son yıllarda havacılık sektörünün Türkiye'de çok büyük bir ivme kazandığını söyleyen Ocak, yolcu sayısındaki artışa orantılı olarak DHMİ'nin bir yapılanma içine girdiğini kaydetti.





BATININ İLGİSİ ARTARAK SÜRER


Türk havacılık sektöründeki gelişmeleri rakamlarla anlatan Ocak, İstanbul'daki yeni havalimanı çalışmalarının hızla sürdüğünü kaydetti. Ocak, “ABD ve İngiltere yapımı devam eden 3.havalimanına büyük ilgi gösteriyor. Diğer ülke firmalarının da ilgisi fazlasıyla devam ediyor, sanıyoruz bu ilgi daha da hızlanarak artacak. Bu sene Ocak ayında da biraz tahminlerin üstünde bir düşüş oldu. Sezon bu yılın ortasına doğru toparlayacaktır. İnşallah, havacılık sektörü için 2017 toparlanma yılı, 2018 yılı ise sıçrama yılı olacak” dedi.



YEŞİLKÖY YEDEK MEYDAN OLUR


Yeni havalimanının devreye girmesinin ardından Atatürk Havalimanı'nın yedek meydan olarak hizmet verebileceğine işaret eden Ocak, “Mevcut Devlet Konukevi'nin tadilatını planlıyoruz. Yeni havalimanında da çok büyük bir devlet konuk evi yapılıyor”


#Devlet Hava Meydanları İşletmesi
#Florya
#ABD
#İngiltere
7 years ago