|

Trafik sigortasına yeni model geliyor

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek trafik sigortasında yeni bir model üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Yeni Şafak
11:49 - 17/02/2017 Cuma
Güncelleme: 12:29 - 17/02/2017 Cuma
Diğer
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek açıklamalarda bulundu.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek NTV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.



Açıklamalardan öne çıkan başlıklar şöyle:



(Trafik sigortası) Şu anda yeni bir model üzerinde çalışıyoruz. Sistemin şöyle bir eksikliği var, trafik sigortası zorunlu bir sigorta. Sizin karşı tarafa vereceğiniz zararı karşılamak için düzenlenmiş. Dolayısıyla arabadan çok aslında şoförün sigortalandırılması lazım. Arabanızın sigortası var, belki de hiç deneyimi olmayan bir şoföre 'hadi al sür' diyorsunuz. Primleri yükselten bu tür faktörler var. Hazine'ye söyledim, arkadaşlar çalışıyor. Sadece taşıtın değil sürücünün risklerini de dikkate alan bir sistem... Bu muhtemelen kaza ve zarar sayısını azaltır, primleri aşağı çeker.



Otomatik BES'te 12 Şubat itibarıyla 980 bin katılımcı var. Bu iyi bir rakam. Toplanan fon yaklaşık 98 milyon lira civarında. Şu ana kadar cayma hakkını kullananlar yüzde 26, oldukça yüksek bir rakam. Maalesef otomatik BES'e ilişkin haksız, olumsuz bir kampanya hissediyorum.



Türkiye'nin ilk 1,5 aydaki ekonomik performansında veriler ılımlı büyümeye işaret ediyor. Liranın değer kaybı ihracata yansımaya başladı. Bir miktar belirsizlik devam ettiği için yatırımlarda henüz güçlenme yok. Nisandan sonra yatırımlarda güçlenme başlar diye öngörüyoruz. İç tüketime gelince işaretler çok kötü değil. Ocak ayında vergi gelirlerine bakınca iç talebin ılımlı büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Durum hissedildiği kadar kötü değil, öngördüğümüz kadar da güçlü değil. Ilımlı büyümenin devam ediyor olması olumlu. Referandum belirsizliği kalktıktan sonra canlanma başlayacak.



İşsizlik önemli bir sorun. Tam bir seferberlik başlatıldı. Hükümet olarak yeni istihdamda bütün yükleri biz üstlendik. Ciddi teşvikler sunuyoruz. Yatırımların canlanması lazım. Ocak ayında ihracattaki artışı devam ettirebilirsek ilave yatırım talebi doğacak. Eğer sözler yerine getirilirse isihdamda çok güçlü artış olacak.













#Mehmet Şimşek
#Trafik sigortası
7 yıl önce