|

Turizmde sağlıklı büyüme

Rus ve İranlı turist sayısında büyük artış bekleyen sağlık turizmi, 2017'ye iyi başladı. Vizyon Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci, Türkiye'nin işin küresel piyasasında sözünün geçtiğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/03/2017 Pazar
Güncelleme: 00:50 - 19/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Bu yıl Rusya'dan gelecek turist saysında büyük artış beklentisinin yanı sıra İran'danda 2 milyon turist bekleyen turizmci sağlık turizminde de rekora koşmayı hedefliyor. Son yıllarda sağlık turizminin en gözde destinasyonları arasında yer alan Türkiye; maliyet avantajı ve kaliteli teknolojik altyapısının yanı sıra kültürel mirasıyla da uluslararası hastaların ilk tercihi oluyor. Avrupa ülkelerine göre misafirlerine yüzde 40 ila 60 oranında daha ucuz ve başarılı sağlık hizmeti sunan Türkiye'nin 2023 yılında sağlık turizmi gelir hedefi ise 20 milyar dolar. 2015 yılında yaklaşık 600 bin kişinin Türkiye'yi tercih ettiğini söyleyen Vizyon Grup Yönetim Kurulu Üyesi M.Talha Çizmeci, Türkiye'nin sağlık turizmindeki potansiyeli sayesinde rakamların her geçen gün artacağını söyledi.



GÖZ TEDAVİSİ BAŞI ÇEKİYOR


Türkiye; sahip olduğu üst düzey hastanelerini, termal kaynaklarını ve doğal yaşam alanlarını, sunduğu eşsiz otelcilik hizmetiyle birleştirerek hastalara ekonomik ve üst düzey imkanlar sunuyor. Ülkemizde sağlık sektöründe; mesleki açıdan donanımlı, yabancı dil bilen sağlık çalışanları tarafından hizmet verilirken seçkin sağlık destinasyonlarından olan Türkiye'de en çok başvuru alan branşlar; göz, ortopedi, diş, estetik cerrahi ve beyin&sinir cerrahisi olarak karşımıza çıkıyor.







HER YERDEN TURİST GELİYOR


Başarılı tedavilerle uluslararası platformda söz sahibi olduğunun altını çizen M.Talha Çizmeci, yurt dışından gelen hastalardan ziyade Türk halkının da tedavi için yurt dışına çok nadir gittiğini söyledi. Türkiye'yi en çok Suudi Arabistan, Irak, Almanya, Hollanda, ve diğer Ortadoğu vatandaşlarının tercih ettiğini belirtti.



Memnuniyeti sürekli kılmak zorundayız


Çizmeci, 20 yılı aşkın süredir turizm sektöründe faaliyet gösteren bir firma olarak sağlık danışmanlığı alanında iyi hizmeti vermeyi amaçladıklarını anlattı. Vizyon Health adı altında; Türkiye'de sağlık turizmini geliştirmeyi hedefleyen, 7/24 yurt içi ve yurt dışı hastalara sağlık danışmanlığı veren şirket olduklarını kaydeden Çizmeci, "Danışmanlığını yaptığımız, yurtiçi ve yurtdışı hastalarımızın memnuniyet oranı yüzde 100'dür. Hedefimiz; oluşturduğumuz bu memnuniyeti sürekli kılmaktır” açıklamasında bulundu.


#Turizm
#Turist
#Rusya
#İran
7 yıl önce